Έρχεται εβδομάδα πληρωμών – Τι είπε ο Βρούτσης

22/11/2020 | 15:02

 

Μπαράζ πληρωμών αναμένεται να γίνει από αυτήν την εβδομάδα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου καθώς θα καταβληθούν το διπλό επίδομα ανεργίας 800 ευρώ σε ανέργους, επίδομα 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους και επίδομα 800 ευρώ σε εργαζόμενους που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής.

“Από την Παρασκευή ήδη πληρώνονται οι άνεργοι που με απόφαση της κυβέρνησης επεκτείνεται το επίδομα ανεργίας στα 800 ευρώ, δηλαδή δίνουμε δύο επιδόματα ανεργίας για Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Ήδη ο Σπύρος Πρωτοψάλτης, διοικητής του ΟΑΕΔ ξεκίνησε τις πληρωμές για τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Από την Παρασκευή θα επεκταθούν τέλος Νοεμβρίου για όλο αυτόν τον κόσμο, Είναι περίπου 130 χιλ. αυτοί οι άνεργοι και θα πάρουν το διπλό το επίδομα ανεργίας όπως δεσμεύτηκε συνολικά η κυβέρνηση. Η δεύτερη κατηγορία αφορά στους μακροχρόνια ανέργους. Μια άλλη δέσμευση του Πρωθυπουργού και που το εξήγγειλε στη Βουλή, το προχωράμε και αυτό. Οι πληρωμές θα γίνουν αυτή την εβδομάδα μέχρι τέλος Νοεμβρίου, αφορά 130 χιλ. περίπου ανέργους, θα πάρουν 400 ευρώ δηλαδή το διπλάσιο του επιδόματος του μακροχρονίου ανέργους” δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

“Και φυσικά μετά πάμε στις πληρωμές που αφορούν τους εργαζόμενους οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή. Θα πληρωθούν τα 800 ευρώ που έχουμε πλέον καθορίσει στο μέρος του χρόνου που αναλογεί για το χρόνο που είναι σε αναστολή. Μέχρι τέλος Νοεμβρίου είναι η επιδίωξη παρά το ότι έχουμε πει μέχρι 3/12. Η επιδίωξη μας είναι να πληρώσουμε αυτόν τον κόσμο διότι έχουμε κάνει τις εγγραφές για τις κλειστές επιχειρήσεις τώρα μιλάω . Να πληρώσουμε τους εργαζόμενους για τις κλειστές επιχειρήσεις μέχρι τέλος Νοεμβρίου”, είπε ο κ. Βρούτσης.

Ωστόσο τόνισε πως οι εργαζόμενοι των πληττόμενων επιχειρήσεων θα πληρωθούν μέσα στον Δεκέμβριο.” Έχουμε πει μαζί με τον κ. Σταϊκούρα ότι θα πληρωθούν γιατί παίρνουμε τα χρήματα από το ΥΠΟΙΚ σταδιακά μέχρι τέλος του χρόνου δηλαδή μέχρι τέλος Δεκεμβρίου με επιδίωξη η καταβολή των χρημάτων στους εργαζόμενους αυτούς να γίνει μέχρι 21 Δεκεμβρίου”. σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Προφυλακίστηκε ο 47χρονος που πυροβόλησε τους 4 ανήλικους στο Αίγιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Πάτρα: Σφράγισμα 30 ημερών σε κατάστημα – Βρέθηκε ανήλικη μαζί με την ενήλικη αδερφή της, τι υποστηρίζει η μητέρα τους – ΕΓΓΡΑΦΑ