Θεσσαλονίκη: Στήθηκε κινητό νοσοκομείο στο πάρκινγκ του 424 ΣΝΘ

22/11/2020 | 09:15

 

 

Πρωτόγνωρες είναι οι καταστάσεις που βιώνει το ιατρικό προσωπικό σε αρκετά νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Επίκεντρο των τραγικών συνθηκών που έχει προκληθεί στις δομές υγείας από το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι η Θεσσαλονίκη.

Σε ορισμένα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, όπου οι κλίνες ΜΕΘ δεν επαρκούν για τον όγκο των περιστατικών με κορωνοϊό, οι διασωληνωμένοι αναγκαστικά δεν είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αλλά σε κοινούς θαλάμους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, σε νοσοκομεία της Κατερίνης, της Βέροιας και του Πολύγυρου οι διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ λόγω έλλειψης κλινών.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στον χώρο στάθμευσης του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στήθηκε ένα κινητό νοσοκομείο εκστρατείας το οποίο χρησιμοποιείται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Αποτελείται από κοντέινερς που φιλοξενούν γραφεία, χώρους εξέτασης, χειρουργεία και ΜΕΘ. Ο λόγος που στήθηκε το κινητό νοσοκομείο είναι για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί ο αυξημένος αριθμός των ασθενών με covid-19.

Πηγή: thestival.gr, open TV

Photo:  Screenshot βίντεο Open TV

Εορτασμός της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και της μνήμης του Αγίου Αρτεμίου στην Πάτρα

Το Σάββατο το τελευταίο «αντίο» στον Διονύση Σαββόπουλο – Δημοσία δαπάνη η κηδεία του

Αχαΐα – Απίστευτο τροχαίο: Εκσκαφέας παρέσυρε ΙΧ και το πέταξε σε χαντάκι – Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των επιβατών ΦΩΤΟ

Ενόχληση για την απουσία Δένδια από τη Βουλή 

Δ. Παλούμπης: Οι πρώτες βροχές αποκάλυψαν την αλήθεια-Πατρών–Πύργου, ένας δρόμος προχειρότητας και σπατάλης

Δυτ. Ελλάδα: Άφατη θλίψη για την 16χρονη Ζωή – Άννα Μπακατσέλου που “έφυγε” ξαφνικά

Μιντιλόγλι: Έπεσε από φορτηγό στα έργα – Τραυματισμένος οδηγός στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Bρέθηκε νεκρή 38χρονη