Κορονοϊός: Το Ιράν επιβάλλει αυστηρότερα μέτρα

21/11/2020 | 22:20

 

Το Ιράν εισήγαγε αυστηρότερους περιορισμούς σήμερα για να αναχαιτίσει ένα τρίτο κύμα του νέου κορωνοϊού, μεταξύ άλλων το κλείσιμο των επιχειρήσεων που δεν εμπορεύονται είδη πρώτης ανάγκης και περιορισμούς στις μετακινήσεις, ωστόσο κρατικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα δεν τηρούνται.

«Οι δρόμοι της Τεχεράνης είναι γεμάτοι κόσμο παρά τους περιορισμούς», μετέδωσε σήμερα το πρωί η κρατική τηλεόραση, ενώ ορισμένα «μη αναγκαία» καταστήματα παρέμειναν ανοικτά. Αργότερα, η εικόνα άλλαξε με τους περισσότερους δρόμους να είναι άδειοι και τα καταστήματα κλειστά.

Το πρακτορείο ειδήσεων ISNA ανήρτησε φωτογραφίες από αμαξοστοιχίες του μετρό όπου επικρατούσε συνωστισμός με την ετικέτα «Ο κορωνοϊός σκοτώνει». Άλλα ΜΜΕ μετέδωσαν εικόνες με λεωφορεία, όπου επικρατούσε το αδιαχώρητο.
Ιράν: Νέοι περιορισμοί σε 160 «κόκκινες» πόλεις με 53 εκατομμύρια κατοίκους

Ο υφυπουργός Υγείας Αλιρέζα Ραϊσί προειδοποίησε ότι το 10% των ανθρώπων που αψηφά τους υγειονομικούς κανονισμούς θα μπορούσε να διασπείρει τον ιό στο 80% του πληθυσμού, προσθέτοντας πως οι οικογενειακές συγκεντρώσεις είναι η βασική αιτία μολύνσεων.

Για να προτρέψει τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, η κυβέρνηση διέταξε το κλείσιμο των μη απαραίτητων επιχειρήσεων και υπηρεσιών σε 160 «κόκκινες» πόλεις, όπου διαμένουν περισσότεροι από 53 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ απαγόρευσε στα οχήματα να εισέρχονται ή να εξέρχονται αυτών των περιοχών.

Επιπλέον, απαγόρευσε την κυκλοφορία των οχημάτων σε αυτές τις πόλεις μεταξύ 9 το βράδυ με 4 το πρωί. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ριάλ ή περίπου 37 δολάρια.

Σε τηλεοπτική εμφάνισή του σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Χασάν Ροχανί επισήμανε ότι οι περιορισμοί διάρκειας 2 εβδομάδων ενδέχεται να παραταθούν, εάν δεν επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το υπουργείο Υγείας του Ιράν κατέγραψε 431 θανάτους από τη νόσο Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών να φθάνει τους 44.327. Η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Σίμα Σαντάτ Λαρί είπε επίσης στην κρατική τηλεόραση ότι το σύνολο των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 12.931 στα 841.308.

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

Πάτρα: Θρήνος για τον Χρήστο Ελευθερίου που έφυγε νωρίς

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

Μυστήριο με την εξαφάνιση της Λόρας: Τι κατέθεσε η μητέρα της

Πάτρα: Ένοχοι για τον θάνατο της Δώρας μετά από γέννα η αναισθησιολόγος και ο νοσηλευτής – Kαταδίκη δύο ετών για ανθρωποκτονία

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ στιγμές στον “αέρα” – Ο Θ. Κατερινόπουλος έσωσε σε live μετάδοση τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από κτίριο στην Ομόνοια (ΒΙΝΤΕΟ)