Γεννηματά: «Προτείνω στους πολίτες να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα μέχρι να αισθανθούμε ασφαλείς»

 

Μεγάλες ευθύνες επειδή δεν κατάφερε να αποφύγει την ένταση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού καταλόγισε στην κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε την κυβέρνηση ολιγωρία και την κάλεσε να σταματήσει να στέλνει μηνύματα χαλαρότητας και λήξης του lockdown «όταν η πανδημία της έχει ξεφύγει». «Αγνοήστε τις παλινωδίες της κυβέρνησης και προστατεύστε την υγεία σας», ανέφερε χαρακτηριστικά

«Έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση που φθάσαμε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Προτείνω τους πολίτες να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα μέχρι να αισθανθούμε ασφαλείς. Τα lockdown "φυσαρμόνικα" θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία» υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.
«Δεν αρκεί η επίταξη, έπρεπε να γίνει προετοιμασία, έπρεπε να εκπαιδευθεί το προσωπικό»
Επέκρινε έντονα την κυβέρνηση γιατί δεν άνοιξαν καινούργια κρεβάτια ΜΕΘ, παρά μόνο με τη δωρεά της Βουλής, για τα οποία ανέφερε πως λειτουργούν με αποσπασμένους από άλλα νοσοκομεία κι έτσι υπολειτουργούν. «Το ίδιο έγινε και στη Θεσσαλονίκη. Δεν αρκεί η επίταξη, έπρεπε να γίνει προετοιμασία, έπρεπε να εκπαιδευθεί το προσωπικό, πρέπει να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί στο ΕΣΥ, και να μπουν στα βαρέα και ανθυγιεινά οι άνθρωποι του ΕΣΥ» τόνισε η κ. Γεννηματά.

Σχετικά με τις συνέπειες στην οικονομία και τα μέτρα στήριξης που πήρε η κυβέρνηση, η Φώφη Γεννηματά ζήτησε να αυξηθεί η Επιστρεπτέα Προκαταβολή. «Δεν αρκεί το 1,7 δισ. για την 4η και 5η δόση. Αυξήθηκαν οι δικαιούχοι, και ορθώς, αλλά δεν αυξήθηκε το ποσό. Πρέπει να φτάσει στα 4 δισ. το ποσό. Χρειάζεται αναστολή της φορολογίας των πληττόμενων για 6 μήνες, να ανοίξει συζήτηση για κούρεμα των υποχρεώσεων, 100% επιδότηση από τις ασφαλιστικές εισφορές στις επιχειρήσεις. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ζουν με 534 ευρώ» σημείωσε.