Μαϊμού γιατρός έπεισε πατέρα να του δώσει 30.000 ευρώ για να χειρουργηθεί η κόρη του

21/11/2020 | 13:58

Έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων δραστών, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, οι οποίοι εξαπάτησαν άνδρα στο Διδυμότειχο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας της περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο άγνωστος άνδρας, προσποιούμενος τον γιατρό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον παθόντα και προφασιζόμενος ότι η κόρη του έχει τραυματισθεί και χρειάζεται χειρουργική επέμβαση, του ζήτησε να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ για την πραγματοποίηση της.

Ο δράστης κατάφερε να τον πείσει να συγκεντρώσει σε μια πλαστική τσάντα λίρες και κοσμήματα, καθόσον δεν διέθετε τα χρήματα και στη συνέχεια να την παραδώσει σε μια συνεργό του που μετέβη στην οικία του. Την προανάκριση και την έρευνα διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου. 

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με αφορμή τα περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, υπενθυμίζει προς τους πολίτες να είναι επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να τους πείσουν τηλεφωνικώς για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα πρόκλησης ατυχήματος από συγγενικό τους πρόσωπο ή επείγουσας ανάγκης συγγενικού/φιλικού προσώπου σε νοσοκομείο. 

Επίσης, υπενθυμίζεται προς τους πολίτες να επιδιώκουν οι ίδιοι προσωπικά να επικοινωνήσουν με τα οικεία τους πρόσωπα, να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να δώσουν χρήματα, να ενημερώνουν ιδιαιτέρως τα ηλικιωμένα άτομα ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο θυματοποίησής τους και να επιχειρηθεί να συγκρατηθούν τα χαρακτηριστικά των δραστών. 

Πάτρα: Έφοδος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε σπίτι γνωστού συνταξιούχου γιατρού – Βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας

Πάτρα: Τραγωδία στο Ρίο – Βρέθηκε νεκρή 25χρονη

Πάτρα: Σοκάρουν τα ευρήματα στο σπίτι του γνωστού γιατρού – Πλήθος φωτογραφιών και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων ακόμα και τα εγγόνια του!

Πάτρα: Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε ομάδα νεαρών πριν γεμίσουν την πόλη με ναρκωτικά – Τι λέει η Αστυνομία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Απολογείται ο γυναικολόγος που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία – Τι ισχυρίζεται – Άννα Μαστοράκου: Αποτροπιασμός-ΦΩΤΟ

Μαστοράκου για σύλληψη Πατρινού μαιευτήρα: “Αποτροπιασμός σύσσωμης της ιατρικής κοινότητας της περιοχής μας”

Πάτρα: Προφυλακιστέος ο συνταξιούχος γυναικολόγος μετά την απολογία του για την παιδική πορνογραφία

Πάτρα: 25χρονος φοιτητής έκοψε τις φλέβες του στην Εστία του Πανεπιστημίου