Κορονοϊός: Δύο πιλότοι μας θετικοί στην Ισπανία

21/11/2020 | 13:10

Με κάψουλα αρνητικής πίεσης επέστρεψαν χθες αργά το βράδυ δύο πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας και φορώντας ειδική στολή άλλοι τέσσερις από το Αλπμαθέτε της Ισπανίας.

Τους «6» μετέφερε C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε από την Ελευσίνα και προσγειώθηκε στην 111 Πτέρυγα Μάχης, στον Αγχίαλο Βόλου, στη βάση δηλαδή της 330 Μοίρας «Κεραυνός», απ’ όπου προέρχονται οι πιλότοι μας.

Δεν μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο κανείς από τους δύο αλλά τέθηκαν σε καραντίνα, αφού εμφανίζουν ήπια συμπτώματα. Το ίδιο και οι υπόλοιποι, που επίσης επαναπατρίστηκαν μαζί τους χθες το βράδυ.

Αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται να αναχωρήσει νέο C-130 για την Ισπανία, προκειμένου να φέρει πίσω όλη την υπόλοιπη αποστολή των Ελλήνων, περίπου 45 άτομα.

Η ελληνική ομάδα βρισκόταν από τις αρχές της εβδομάδας στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας για να λάβουν μέρος στην εκπαιδευτική ΝΑΤΟϊκή δραστηριότητα, Tactical Leadership Programme (TLP), που βγάζει και τον κορυφαίο πιλότο της χρονιάς για την Συμμαχία.

Εορτασμός της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και της μνήμης του Αγίου Αρτεμίου στην Πάτρα

Το Σάββατο το τελευταίο «αντίο» στον Διονύση Σαββόπουλο – Δημοσία δαπάνη η κηδεία του

Αχαΐα – Απίστευτο τροχαίο: Εκσκαφέας παρέσυρε ΙΧ και το πέταξε σε χαντάκι – Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των επιβατών ΦΩΤΟ

Ενόχληση για την απουσία Δένδια από τη Βουλή 

Δ. Παλούμπης: Οι πρώτες βροχές αποκάλυψαν την αλήθεια-Πατρών–Πύργου, ένας δρόμος προχειρότητας και σπατάλης

Δυτ. Ελλάδα: Άφατη θλίψη για την 16χρονη Ζωή – Άννα Μπακατσέλου που “έφυγε” ξαφνικά

Μιντιλόγλι: Έπεσε από φορτηγό στα έργα – Τραυματισμένος οδηγός στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Bρέθηκε νεκρή 38χρονη