Η Pfizer κατέθεσε το αίτημα για άδεια του εμβολίου της!

Ιστορικές στιγμές για την Pfizer του Άλμπερτ Μπουρλά που μαζί με την BioNTech κατέθεσαν αίτημα επείγουσας αδειοδότησης για το εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό! Το ποσοστό επιτυχίας 95%, το deal με την Ευρώπη και οι μεγάλες ελπίδες της ανθρωπότητας.

Έκανε το τελικό βήμα η Pfizer και μαζί με την BioNTech υπέβαλλαν το επίσημο αίτημα στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ για να αδειοδοτηθεί το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Την είδηση πως κατατέθηκε και επίσημα το αίτημα για επείγουσα έγκριση του εμβολίου του κορονοϊού από την Pfizer μεταδίδουν οι Financial Times και πλέον αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την έγκρισή του και την κυκλοφορία του.

Pfizer και BioNTech γίνονται οι πρώτες εταιρείες που κάνουν την αίτηση για αδειοδότηση και όλος ο πλανήτης πια κρατά την ανάσα του, καθώς έχουν ανακοινώσει επισήμως πως το εμβόλιό τους έχει ποσοστό επιτυχίας της τάξης του 95%.

Πλέον, αναμένεται να ξεκινήσει μια ταχεία ρυθμιστική διαδικασία, η οποία θα μπορούσε να επιτρέψει τους πρώτους εμβολιασμούς -τουλάχιστον στις ΗΠΑ- μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Με ελπίδες μεγάλες…

Η υποβολή της αίτησης βασίζεται σε ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου κατά 95%, που καταδείχθηκε στην κλινική μελέτη φάσης 3 των εταιρειών σε συμμετέχοντες χωρίς προηγούμενη λοίμωξη SARS-CoV-2 (πρώτος πρωταρχικός στόχος) και επίσης σε συμμετέχοντες με και χωρίς προηγούμενη μόλυνση SARS -CoV-2 (δεύτερος πρωταρχικός στόχος).

«Η δουλειά μας για την παροχή ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου δεν ήταν ποτέ πιο επείγουσα, καθώς συνεχίζουμε να βλέπουμε μια ανησυχητική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων COVID-19 παγκοσμίως. Η υποβολή στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύει ένα κρίσιμο ορόσημο στο ταξίδι μας για την παράδοση εμβολίου COVID-19 στον κόσμο και τώρα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, τόσο της αποτελεσματικότητας όσο και του προφίλ ασφάλειας του εμβολίου μας, δίνοντάς μας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του» δήλωνε ο Δρ Άλμπερτ Μπουρλά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται τις επόμενες ώρες

Διαβάστε επίσης