Δυτική Ελλάδα: Παρασκευή με μπαράζ τροχαίων παρά το lockdown

Παρασκευή με lockdown, απαγόρευση άσκοπης μετακίνησης. Κι όμως τα τροχαία ατυχήματα καλπάζουν!

Θα περιμένε κανείς πως μια τέτοια ημέρα, με τα καταστήματα να είναι κλειστά και με γεγονός ότι κυκλοφορούν μόνοι όσοι εργάζονται ή έχουν κάποια ανάγκη, δε θα συνέβαινε κανένα τροχαίο ατύχημα.

Η πραγματικότητα διαψεύδει τη θεωρία, αφού από το πρωί της Παρασκευής καταγράφονται το ένα μετά το άλλο, τροχαία συμβάντα που κόστισαν τη ζωή σε έναν συμπολίτη μας και προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές στα οχήματα άλλων.

 

Νεκρός 40χρονος στην Παραβόλα

Ένας 40χρονος άνδρας είναι ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος που έγινε το πρωί της Παρασκευής στην Παραβόλα.

troxaio-paravola1.jpg

Φωτογραφία: Agriniopress

Μετά από δραματικές προσπάθειες πυροσβεστών και διασωστών, ο άτυχος οδηγός του αυτοκινήτου που εκτράπηκε και ανατράπηκε επί του οδοστρώματος στην ε.ο. Αγρινίου – Θέρμου, ανασύρθηκε νεκρός.

 

Απεγκλωβισμός στην Ακτή Δυμαίων

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην Πάτρα περίπου στις 2.30 το μεσημέρι.

Στη συμβολή των οδών Ακτή Δυμαίων και Ανθείας η σύγκρουση 2 οχημάτων κινητοποίηση ΕΚΑΒ, Αστυνομία και Πυροσβεστική αφού ο 52χρονος οδηγός του ενός οχήματος είχε εγκλωβιστεί μέσα σε αυτό.

90_0_0.jpg

Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τόσο μεγάλη που και στα 2 οχήματα καταγράφηκαν εκτεταμένες υλκές ζημιές.

Στο σημείο έφθασε πρώτος διασώστης του ΕΚΑΒ ο οποίος μετά τον απεγκλωβισμό του 52χρονου άνδρα έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία, ο οποίος στην συνέχεια διακομίστηκε με την μονάδα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το όχημα που οδηγούσε ο 52χρονος πιθανότατα επιχείρησει να στρίψει αριστερά στη διασταύρωση της Ακτής Δυμαίων με την Ανθείας (ενώ κινούνταν στο ρεύμα προς Πύργο) με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο όχημα που βρισκόταν στο ρεύμα προς Πάτρα. Και τα δύο οχήματα κατέληξαν στο πεζοδρόμιο.

 

Δεν είδε... ότι φρέναρε!

Τα περισταιτκά της ασφάλτου δεν έχουν τελειωμό!

Περίπου στις 5.30 το απόγευμα στην οδό Αγίου Νικολάου το κακό... τρίτωσε! 

1_0_0.jpg

Γυναίκα οδηγός δικύκλου τραυματίστηκε όταν το όχημά της καρφώθηκε στο πίσω μέρος ημιφορτηγού στο στενάκι κάτω από τις σκάλες της Αγίου Νικολάου.

Ο οδηγός του ημιφορτηγού φρέναρε, η οδηγός δεν πρόλαβε να σταματήσει και έπεσε πάνω του.

Βρέθηκε στο έδαφος και επί τόπου έσπευσαν δικυκλιστής του ΕΚΑΒ αλλά και ασθενοφόρο.

Η γυναίκα είχε τραυματιστεί και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

 

Ο δίτροχος... "Άγιος" με το μέρος τους

Και τα δύο τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν εντός της πόλης των Πατρών είχαν έναν... άγιο με το μέρος των οδηγών.

Δεν είναι άλλος από τον δικυκλιστή του ΕΚΑΒ που και στις δύο περιπτώσεις βρέθηκε στον τόπο του συμβάντος μέσα σε ελάχιστα λεπτά, δίνοντας τις πρώτες βοήθειες χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

 

Μπορεί το lockdown να έχει φέρει παγώσει τα πάντα, φαίνεται όμως ότι αυτό δεν βοηθά στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων που πολλές φορές μετατρέπονται σε δυστυχήματα, σκορπίζοντας τη θλίψη σε συμπολίτες μας.

Ίσως η απερισκεψία της στιγμής, η επίπλαστη πεποίθηση ότι κυκλοφορούμε... μόνοι μας ή ότι τώρα τα πράγματα είναι πιο ασφαλή, να έχουν επιδράσει ως αρνητικοί παράγοντες στις οδηγικές συμπεριφορές των τελευταίων ημερών.

Παρά το lockdown ο δρόμος πάντα χρειάζεται προσοχή για να φθάνουμε σώοι και ασφαλείς στον προορισμό μας.

Εξάλλου σίγουρα η περίοδος που διανύουμε δεν ενδείκνυται για περισσότερη πίεση στο σύστημα υγείας..