Στο "κόκκινο" η Αχαΐα - Στα ύψη η μεταδοτικότητα του ιού

Τα καμπανάκια του κινδύνου ηχούν απ' άκρη σε άκρη της Αχαΐας.

Η ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων έφερε παγωμάρα με 52 νέα κρούσματα να εντοπίζονται στον νομό τις τελευταίες 24 ώρες, σημαίνοντας γενικό συναγερμό.

Η χαλαρότητα των τελευταίων ημερών πριν από το γενικό lockdown αρχίζει τώρα να αποτυπώνεται σε κρούσματα, με τους αριθμούς να είναι αδιάψευστος μάρτυρας της κατάστασης.

 

Στο ζενίθ η μεταδοτικότητα

Εκτός από τα 52 νέα κρούσματα, αυτό που έρχεται να προστεθεί εντείνοντας την ανησυχία των ειδικών είναι η μεταδοτικότητα της νόσου η οποία πλέον καλπάζει στο 12%.

Και ενώ το ήδη πιεσμένο δημόσιο σύστημα υγείας προσπαθεί να ισορροπήσει, πλέον καλείται να αντέξει το βάρος και περιστατικών που διακομίζονται από άλλες περιοχές.

Το βράδυ της Πέμπτης φτάνει στην Πάτρα από τη Λαμία το πρώτο περιστατικό ασθενούς με κορονοϊό από άλλη περιοχή, το οποίο θα νοσηλευτεί στην κλινική COVID του Άγιου Ανδρέα.

 

Η "ακτινογραφία" του Ρίου

 

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών νοσηλεύονται στην κλινική COVID 22 ασθενείς.

Την ίδια ώρα τη μάχη με τον ιό δίνουν 6 συμπολίτες μας που βρίσκονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ανάμεσα στους τελευταίους και ο 27χρονος από την Ηλεία, ο οποίος διεκομίσθη εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όπου και βρίσκεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Παράλληλα στο Ρίο νοσηλεύονται και οι 2 μοναχές από την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στο Αίγιο με την κατάσταση της υγείας τους να κρίνεται καλή από τους θεράποντες ιατρούς τους.

 

Χαμόγελα για τον γιατρό από την Τρίπολη

 

Το χαμόγελο επανήλθε στα πρόσωπα της οικογένειας του γιατρού που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.

Ο γιατρός από την Τρίπολη είχε εμφανίσει συμπτώματα που ανησύχησαν τους συναδέλφους του, οι οποίοι αποφάσισαν τη διακομιδή του στην Πάτρα όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η κατάστασή του τις τελευταίες ώρες εμφάνισε σημάδια βελτίωσης με τους γιατρούς του νοσοκομείου να αποφασίζουν την αποσωλήνωσή του. Πλέον θα συνεχίσει τη νοσηλεία του στην απλή κλινική COVID.

 

Και οι... νικητές

 

Βέβαια μέσα σε όλα αυτά καθημερινά είναι τα περιστατικά των "νικητών" της πανδημίας.

Επτά συμπολίτες μας που νοσηλεύονταν τις τελευταίες ημέρες στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" πήραν σήμερα εξιτήριο, επιστρέφοντας στις οικογένειές τους που τους περιμέναν με προσμονή.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ