Δεύτερη ημέρα τηλεκπαίδευσης: Θα γίνει κανονικά μάθημα στα δημοτικά; Προβληματική η πρώτη ημέρα και στην Πάτρα

 

Συνεχίζεται σήμερα η τηλεκπαίδευση για όλους τους μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων. Στη χθεσινή «πρεμιέρα» για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σημειώθηκαν προβλήματα συνδεσιμότητας και ταυτοποίησης, σύμφωνα με καταγγελίες. Το υπουργείο Παιδείας χαρακτήρισε τα προβλήματα ως μεμονωμένα που επιλύθηκαν. Σύμφωνα με τα στοιχεία χθες συνδέθηκαν 47000 ψηφιακές τάξεις με περίπου 700.000 μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ωστόσο, παρά πολλές περιοχές μεταξύ των οποίων και η Αχαϊα δεν μπόρεσαν να συνδεθούν. Γονείς κατήγγειλαν στο tempo24, πως το διαδικτυακό μάθημα ξεκίνησε κανονικά όμως μετά από λίγη ώρα το σύστημα “κατέρρευσε” και οι μικροί μαθητές δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν τη διαδασκαλία.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος έκανε λόγο για προβλήματα συνδέσεων. Σύμφωνα με τις αναφορές που δέχθηκε η ομοσπονδία, στις περισσότερες περιπτώσεις παιδιά και δάσκαλοι κατάφεραν να συνδεθούν μόνο κατά τα πρώτα 30 ή 60 λεπτά. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, στην Βόρεια Ελλάδα και την Αττική εντοπίστηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Σε δηλώσεις της η Έλενα Πρασσάκη, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της Cisco για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα αναφέρει: «Η Cisco γνωρίζει το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με το Webex meetings. Ευχαριστούμε τους χρήστες και τους συνεργάτες μας για την υπομονή τους καθώς εργαζόμαστε εντατικά για τη διερεύνηση του προβλήματος και την επαναφορά της υπηρεσίας. Η εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση status.webex.com.

Δεύτερη ημέρα τηλεκπαίδευσης: Θα γίνει κανονικά μάθημα στα δημοτικά; Προβληματική η πρώτη ημέρα και στην Πάτρα

Για τα δημοτικά, το ωράριο καθημερινά θα είναι από τις 14:00 έως τις 17:00 και για τα νηπιαγωγεία από τις 14:00 έως τις 16:30, ενώ η κάθε διδακτική ώρα θα διαρκεί 30 λεπτά και μεταξύ των μαθημάτων θα μεσολαβεί δεκάλεπτο διάλειμμα. Θυμίζουμε ότι η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου είναι τις πρωινές ώρες και συμπίπτει με τις ώρες του δημοτικού γύρω στις 2 το μεσημέρι που οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας αρχίζουν το μάθημα και για τους υπόλοιπους είναι η τελευταία ώρα.

Στην τηλεκπαίδευση, για τα δημοτικά, θα λειτουργεί συμπληρωματικά με την εκπαιδευτική τηλεόραση για όσο θα διαρκέσει η αναστολή λειτουργίας των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η ύλη θα προχωράει κανονικά.

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του