Κορονοϊός: Πρώην πρωθυπουργός σε κατ’ οίκον περιορισμό μία δεκαετία βρέθηκε θετικός

Ο αντιφρονών πρώην πρωθυπουργός του Ιράν, Μιρ Χοσέιν Μουσαβί και η σύζυγός του, Ζαχρά Ραχναβάρντ διαγνώστηκαν με Covid19. 

O αντιφρονών Μιρ Χοσέϊν Μουσαβί και η σύζυγός του, που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό εδώ και περίπου δέκα χρόνια, βρέθηκαν σήμερα θετικοί στον κορονοϊό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης Kaleme.

Ο Μουσαβί και η σύζυγός του Ζαχρά Ραχναβάρντ “εξετάστηκαν στο σπίτι τους από έναν γιατρό (…) και η κατάσταση της υγείας τους σε γενικές γραμμές είναι καλή”, προσθέτει η ιστοσελίδα, που πρόσκειται στον πρώην πρωθυπουργό Μουσαβί, ο οποίος έγινε μετέπειτα αντιφρονών.

Υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές το 2009, ο Μουσαβί, ο οποίος σήμερα είναι 79 ετών, είχε ηγηθεί μαζί με τον 83χρονο Μεχντί Καρουμπί του αντιπολιτευόμενου “Πράσινου Κινήματος” κατά της επανεκλογής του απερχόμενου προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και είχαν καταγγείλει τη μαζική εκλογική νοθεία.

Οι δύο άνδρες είχαν τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό με τις συζύγους τους το 2011 χωρίς να έχουν ποτέ καταδικαστεί.

Το Ιράν είναι η χώρα της Μέσης Ανατολής που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία με 41.500 νεκρούς μέχρι στιγμής από τα πάνω από 762.000 κρούσματα κορονοϊού που έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Οι αρχές μελετούν την επιβολή νέων περιορισμών σε εθνικό επίπεδο από τις 21 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης