Ν. Τζανάκος: κ. Πελετίδη εκλέχτηκες για να υπηρετείς και όχι για να σε υπηρετούν

 

 Ανοικτή επιστολή στον Δήμαρχο (και μόνο)             

Κύριε Πελετίδη

Κύριε Δήμαρχε

Διαβάζουμε στη σημερινή ειδησεογραφία. «Κορωνοιός: η εβδομάδα των μαύρων ρεκόρ. Τρομάζει η αύξηση των κρουσμάτων» «Έκρηξη κρουσμάτων, κλειστά τα σχολεία» «Άδεια πόλη η Πάτρα, υπακούουν στα μέτρα οι πολίτες».

Σε μια εποχή που η παγκόσμια κοινότητα, η χώρα μας (και η Πάτρα) δοκιμάζεται από μια φοβερή πανδημία, την ώρα που οι πολίτες σας υπακούουν στα μέτρα και είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας, προκειμένου να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τον ίδιο το θάνατο, την ώρα που σύσσωμη η ιατρική κοινότητα απευθύνει συνεχείς εκκλήσεις, για αποφυγή κάθε συνάθροισης, εσείς αντί να απευθυνθείτε στην κοινωνία ως Δήμαρχος  και ως γιατρός, κάνετε ‘ανυπακοή’.

Απευθύνετε διαφορετική ‘έκκληση’, για συγκέντρωση και πορεία, για την επέτειο του Πολυτεχνείου, χρησιμοποιώντας το στην ουσία, όπως διαπιστώνουμε και από τις ανακοινώσεις σας, για να υπηρετηθεί η συνολική ιδεολογική και κομματική πολιτική του κόμματός σας.

Δεν το κάνατε για την 28η Οκτωβρίου, δεν το κάνατε για την 25η Μαρτίου και θεωρήσαμε πως συμφωνούσατε με τους γιατρούς, με τους ειδικούς, πως και στις τρεις κορυφαίες για την πατρίδα επετείους, θα υπακούαμε στους ειδικούς. Πέσαμε έξω. Απλά από το κόμμα δεν είχατε πάρει εντολή όπως συμβαίνει τώρα.

Κύριε Δήμαρχε

Ο λαός της Πάτρας σας έκανε την υψίστη τιμή, να σας εκλέξει  Δήμαρχο του, αφού πρώτα τον πείσατε πως θα τον υπηρετήσετε.

Έχετε χρησιμοποιήσει αρκετές φορές αντίστροφα την εντολή της πόλης, χρησιμοποιώντας το λαό, προκειμένου να υπηρετηθούν τα προσωπικά-κομματικά σας συμφέροντα.

Γιατί κάνοντας ‘υπακοή’ στις ‘άνωθεν’ εντολές, στην ουσία απαιτείτε από το λαό, να σας υπηρετήσει, στην προσπάθεια  για προσωπική ανέλιξή στο κόμμα σας. Χρησιμοποιείτε την πόλη και τους πολίτες ως όργανά σας, γράφοντας στα παλιά σας παπούτσια την επικινδυνότητα της κατάστασης, τη δημόσια υγεία αλλά και το σύνολο των συνδημοτών σας, που υπακούμε στους κανόνες. Αν οι ηγέτες και υπεύθυνοι άρχοντες, έχουν τη δική τους αποφασιστική αρμοδιότητα, γιατί άραγε και ένας μητροπολίτης, δεν μπορεί να ανοίξει τους ναούς, για να εκκλησιαστούν οι πιστοί, με τους αντίστοιχους  αόριστους κανόνες προφύλαξης,  που  θέτετε και εσείς, για την συγκέντρωση-πορεία;

Αυτή τη φορά ξεπεράσατε κάθε όριο.

Διαβάστε επίσης