Πολυτεχνείο 1973, ΚΚΕ και πανδημία

Του Θρασύβουλου Μαυρομμάτη

Ο ΚΚΕ δήμαρχος της Πάτρας Κ. Πελετίδης, όντας μόνιμος ξενιστής της κομμουνιστικής πανδημίας στην Πάτρα, ξαναβρήκε την ευκαιρία και με την φετεινή 47η επέτειο του "Πολυτεχνείου" να ξαναφορτωθεί τα σφυροδρέπανο της 10ετίας του ΄50 και να ανέβει στα βουνά ..!!!.

...να του θυμίσω όμως του ελλογιμώτατου, ότι εκείνες τις ώρες της 17 Νοέμβρη 1973, η παράταξή του μέχρι την Πέμπτη - 2η ημέρα της κατάληψης του Πολυτεχνείου - διαφωνούσε μαζί με την "Πανσπουδαστική" του για την πλήρη και αντιφασιστική πολιτικοποίηση του φοιτητικού αγώνα, επιμένοντας ότι το πλαίσιο πρέπει να αφορά μόνον φοιτητικά και σπουδαστικά προβλήματα και αιτήματα!!!

...ΝΑΙ, ΈΤΣΙ ΌΠΩΣ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ και μόνον από την Παρασκευή, την 3η ημέρα της κατάληψης το πρωϊ, όταν συνειδητοποίησαν την μαζική και αγωνιστική ανταπόκριση της κοινωνίας, προσχώρησαν και στα εξ αρχής "ΕΞΩ Η ΧΟΥΝΤΑ... ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ" κλπ, κλπ,

συνθήματα των άλλων αριστερών και αριστερίστικων παρατάξεων ....μην καμώνονται λοιπόν οι σύντροφοι γιατί με δεδομένο τον σεβασμό μας στην στείρα πολιτική τους απόγνωση, κάποιοι θυμόμαστε, αλλά ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΟΎΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥΣ..!!!

Διαβάστε επίσης