Συναγερμός στη Λάρισα με τα κρούσματα: Γεμίζουν τα νοσοκομεία

 

 

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η διασπορά του κορονοϊού στη Λάρισα όπου χθες (12/11) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 160 κρούσματα.

Ο Νίκος Νταφούλης γιατρός ΜΕΘ, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της πόλης.

«Το Γενικό Νοσοκομείο έχει αναπτύξει το 25% των κλινών του, από τις 300 κλίνες, κλίνες COVID ή εντατικής θεραπείας. Δηλαδή έχει 46 κλίνες απλές COVID και αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 32. Επίσης έχει 20 κλίνες ΜΕΘ μόνο για COVID που είναι όλες κατειλημμένες. Από τις 79 κλίνες κενές είναι μόνο η 19 και ένα κρεβάτι κενό για COVID» είπε.

«Από εδώ και πέρα θα αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες των πολλών κρουσμάτων» λέει ο κ. Νταφούλης, σημειώνοντας πως αν γεμίσει η Λάρισα θα πρέπει να στέλνουν ασθενείς σε άλλες πόλεις.

Ο γιατρός τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των νοσοκομείων με κρεβάτια και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα ώστε να συνεισφέρει στη μάχη κατά του ιού. Όπως είπε οι γιατροί στα νοσοκομεία δεν επαρκούν και δεν μπορούν να σηκώσουν μόνοι τους το βάρος για τόσους ασθενείς με COVID.

Αναφορικά με τις ηλικίες των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ το 25% είναι 40άρηδες, οι περισσότεροι είναι 50-60 ετών, ενώ άνω των 80 είναι μόνο 4 με 5 άτομα.

Διαβάστε επίσης