Lockdown: Αναστέλλονται οι εξετάσεις οδήγησης – Τι επιτρέπεται

10/11/2020 | 22:10

Αναστέλλεται έως και τις 30 Νοεμβρίου 2020 η διενέργεια θεωρητικών εξετάσεων και δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς

που αφορά στις μοτοσικλέτες και στα αυτοκίνητα, με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

 

Αντίθετα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών, εν μέσω lockdown επιτρέπεται η διενέργεια:

-Μαθημάτων θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης υποψηφίων για την απόκτηση άδειας οδήγησης για φορτηγά και λεωφορεία (κατηγορίες C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D & DE).

-Μαθημάτων περιοδικής κατάρτισης Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) μεταφοράς εμπορευμάτων/επιβατών.

-Θεωρητικών εξετάσεων και δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων των ως άνω κατηγοριών.

-Θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση ΠΕΙ.

 

Η διενέργεια των παραπάνω υλοποιείται υπό την προϋπόθεση τήρησης των σχετικών μέτρων και κανόνων που έχουν οριστεί.

Επιπροσθέτως, η διενέργεια των δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς και των πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση ΠΕΙ υλοποιείται υπό την προϋπόθεση ορισμού ενός υποψηφίου ανά εξεταστική επιτροπή.

Οι απαιτήσεις για τήρηση ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου και μέγιστου αριθμού πέντεεκπαιδευόμενων που ορίζονται, αφορούν στη διενέργεια μαθημάτων θεωρητικής εκπαίδευσης, μαθημάτων περιοδικής κατάρτισης ΠΕΙ και θεωρητικών εξετάσεων.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου