Πέθανε ο ηθοποιός Βαγγέλης Χατζηνικολάου

 

 

Έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο, ο ηθοποιός και σκηνογράφος Βαγγέλης Χατζηνικολάου. Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνω ακόμα μια αναπάντεχη και πολύ πρόωρη αποχώρηση. Ο σπουδαίος συνάδελφός μας και καλός φίλος Βαγγέλης Χατζηνικολάου που είχε διαγράψει λαμπρή καριέρα στο θέατρο μας (Εθνικό και Ελεύθερο) και με αρκετές εμφανίσεις στην τηλεόραση και το σινεμά έφυγε έπειτα από μάχη με την επάρατο... Καλό ταξίδι αγαπημένε μας φίλε, δεν θα ξεχάσουμε το ταλέντο σου, τη μαχητικότητά σου, την εργατικότητα, το χαμόγελο και το χιούμορ σου», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Χατζηνικολάου

Ο Βαγγέλης Χατζηνικολάου σπούδασε στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τελείωσε το Θεατρικό εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου, δίπλα στον οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο με την Ανάκριση του Π. Βάις. Ακολούθησαν συνεργασίες με το Εθνικό Θέατρο, τη Μικρή Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, το θέατρο Διάνα της Ελένης Ράντου, το Μέγαρο Μουσικής, το θέατρο Αμόρε, τα ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Καλαμάτας και Κρήτης, το Μικρό Παλλάς, το Θέατρο Βρετάνια, το Θέατρο του Νέου Κόσμου κ.ά.


Εργάστηκε κατά καιρούς ως βοηθός σκηνοθέτη του Θωμά Μοσχόπουλου, του Νίκου Μαστοράκη και του Γιάννη Κακλέα. Παράλληλα με την υποκριτική έγραψε για το θέατρο και την τηλεόραση και σκηνοθέτησε παραστάσεις για τη θεατρική ομάδα MANIART, της οποίας ήταν ιδρυτικό μέλος.

Το θεατρικό «Press the Button» που έγραψε το 2004 τιμήθηκε με το βραβείο κοινού καλύτερου νεοελληνικού έργου, καθώς και η παράσταση, την οποία σκηνοθέτησε, που απέσπασε το βραβείο καλύτερης παράστασης της χρονιάς. Συνεργάστηκε και με το ΚΘΒΕ.

Διαβάστε επίσης