Τζέιμς Μποντ: Στο “σφυρί” το όπλο του Σον Κόνερι

10/11/2020 | 18:40

Το πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο Σον Κόνερι στην πρώτη ταινία του Τζέιμς Μποντ είναι ο πρωταγωνιστής των εκθεμάτων που βγαίνουν στο «σφυρί», σε μια δημοπρασία στο Χόλυγουντ, τον επόμενο μήνα.

Το ημιαυτόματο Walther PP gun, το οποίο μαζί με το μικρότερο μοντέλο του PPK, αποτέλεσε μία από τις γνωστότερες εικόνες της ταινίας. Η τιμή του αναμένεται να ανέλθει μεταξύ 150.000 – 200.000 δολαρίων στη δημοπρασία του Julien’s Auctions στο Μπέβερλι Χιλς την 6η Δεκεμβρίου, ανέφερε σήμερα ο οίκος δημοπρασιών.

Το όπλο το χρησιμοποιούσε ο Κόνερι στην ταινία “Dr. No” το 1962. Ο Σον Κόνερι, ο πρώτος που ενσάρκωσε τον διάσημο Βρετανό πράκτορα στη μεγάλη οθόνη, απεβίωσε στις 31 Οκτωβρίου, σε ηλικία 90 ετών.

«Η σιλουέτα του 007 να κρατάει αυτό το όπλο αναδείχθηκε στην πιο εμβληματική εικόνα των ταινιών του Τζέιμς Μποντ και σε μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες αναφορές της ποπ κουλτούρας, όλων των εποχών», εξήγησε ο Μάρτιν Νόλαν, ο εκτελεστικός διευθυντής του οίκου Julien’s Auctions, σε μια ανακοίνωση.

Το πιστόλι είναι το κορυφαίο έκθεμα από τα συνολικά 500 αντικείμενα με αναμνηστικά από το Χόλιγουντ που θα δημοπρατηθούν, μεταξύ άλλων το κράνος που φόραγε ο Τομ Κρουζ στο “Top Gun” και το πρώτο φόρεμα που φόρεσε η πρώην Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα.

Λικέρ Baileys
22/12/2025 | 19:32

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της