Κορονοϊός: Ενημέρωση από τον Β. Κικίλια - "Κανένας συμπολίτης μας δεν περιμένει για κρεβάτι ΜΕΘ"

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΕΣΥ

Ζωντανά ενημέρωσε ο Βασίλης Κικίλιας για το πώς κινείται ο κορονοϊός στην Ελλάδα και τις αντοχές του ΕΣΥ.

"Κανένας συμπολίτης μας δεν περιμένει για κρεβάτι ΜΕΘ" υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας και τόνισε ότι εκτός από τα μεγάλα νοσοκομεία, 225 κέντρα υγείας έχουν ριχθεί στη μάχη για τον έλεγχο της νόσου.

Πρόσθεσε πως  πως η κυβέρνηση παρέλαβε 557 κλίνες ΜΕΘ από τον ΣΥΡΙΖΑ, και κατάφερε εν μέσω κορωνοϊού να φτάσει τις 1.082

Ο υπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς αναφερόμενος συγκεκριμένα στη συμπρωτεύουσα, ανέφερε ότι ο δείκτης θετικότητας στον κορονοϊό είναι 32%!

Μαζί με τον υπουργό βρίσκεται  η καθηγήτρια Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου.

«Το εμβόλιο όταν θα έρθει θα το κάνουν όλοι. Πρώτα το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό μετά οι ευπαθείς ομάδες και ακολούθως οι εθελοντές»,δήλωσε η Αναστασία Κοτανίδου.

Η πνευμονολόγος είπε ότι η θνητότητα στις ΜΕΘ, είναι για την χώρα μας σε ένα ποσοστό 35-37% το οποίο είναι εξαιρετικό σκορ και αυτό το οφείλουμε στο προσωπικό των ΜΕΘ που είναι εκπαιδευμένο να κάνει πολύ σωστά τη δουλειά του. Η θνητότητα στην χώρα μας βρίσκεται σε 60 άτομα ανά εκατομμύριο κατοίκους. Και αυτή η επίδοση είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με τις χώρες της βόρειας Ευρώπης και της Αμερικής σημείωσε η κα Κοτανίδου.

 

 

Διαβάστε επίσης