Στο Routelab ο Ζαΐμης

 

Στην ενίσχυση των επιχειρηματικών ιδεών, την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων και την δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης κατά τις τοποθετήσεις του στο Routelab που διεξήχθη στις 30-31 Οκτωβρίου 2020 στην Achaia Clauss στην Πάτρα.

Κατά τη συνεδρία με τίτλο «Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και καινοτομία στις περιφερειακές οικονομίες» στην οποία συμμετείχε παρουσίασε το ευρωπαϊκό έργο “CreativeHubs”, στόχος του οποίου είναι η υποστήριξη και ανάπτυξη Δημιουργικών επιχειρήσεων μέσω 4 κόμβων που θα δημιουργηθούν σε Πάτρα, Πύργο, Αγρίνιο και Μεσολόγγι.

«Η παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, η μείωση της γραφειοκρατίας και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας αποτελούν μερικούς από τους κεντρικούς άξονες του στρατηγικού σχεδιασμού της ΠΔΕ για την άνθιση της περιφερειακής οικονομίας. Έμπρακτη απόδειξη των παραπάνω αποτελεί μια σειρά από έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί ,μεταξύ των οποίων είναι η υποβολή της πρότασης για την δημιουργία του πρώτου περιφερειακού κόμβου ψηφιακής καινοτομίας DIH-Rebrain Western Greece που στοχεύει στον τεχνολογικό μετασχηματισμό της αγοράς εργασίας  και την αναβάθμιση του εργατικού δυναμικού με προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης.

Στη συζήτηση που ακολούθησε κατά τη διάρκεια του Forum«Βιομηχανία 4.0: Η πρόκληση του Σήμερα» εστίασε στα δύο καινοτόμα εργοστάσια που διαθέτει η Αχαΐα και έχουν απαξιωθεί τα τελευταία χρόνια ,το Εργοστάσιο του Αράξου και της τέως ΕΒΟ. Όπως υπογράμμισε τα δύο αυτά εργοστάσια  μπορούν να παίξουν κομβικό ρόλο στην στήριξη της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας και επιπλέον να δώσουν «ανάσα ζωής» στην οικονομία της περιοχής. « Θεωρώ αδιανόητο να μην υπάρξει παραγωγή ή συμπαραγωγή του νέου εθνικού τυφεκίου και αυτό πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη της η Κυβέρνηση χρόνος πιέζει και οι όποιες αποφάσεις της Αθήνας θα πρέπει να επισπευσθούν αν θέλουμε να μην απαξιώσουμε ακόμα περισσότερο το διαμάντι της χώρας μας» , υπογράμμισε.