Ισόπαλες 1-1 Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ στο ντέρμπι της Premier League

 

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το μεγάλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Premier League. Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ μοιράστηκαν τους βαθμούς στο «Έτιχαντ» (1-1), με τους «ρεντς» να πέφτουν από την κορυφή της βαθμολογίας, την οποία απολαμβάνει πλέον η Λέστερ, και να ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με την Τότεναμ. Στο -6 από την κορυφή έμεινε η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League, η οποία έχει όμως ένα ματς λιγότερο.

Οι πρωταθλητές ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα, απείλησαν με τον Φιρμίνο και προηγήθηκαν στο 13΄, με πέναλτι που κέρδισε ο Μανέ από τον Γουόκερ και αξιοποίησε ο Σαλάχ. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι, έχασαν ευκαιρία με τον Στέρλινγκ, ισοφάρισαν στο 31΄ με εξαιρετικό γύρισμα και τελείωμα του Γκάμπριελ Ζεσούς και έχασαν μεγάλη ευκαιρία να περάσουν μπροστά στο 42΄, με τον Ντε Μπρόινε να αστοχεί στο πέναλτι που καταλογίστηκε (μετά από εξέταση του βίντεο) για χέρι του Γκόμεζ. Στο φινάλε του ημιχρόνου ο Έντερσον έσωσε τη Σίτι στο τετ-α-τετ με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ, ο οποίος είχε και ένα πολύ καλό χτύπημα φάουλ που έφυγε λίγο πάνω από την εστία.

Το β΄ μέρος ξεκίνησε με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να χάνει δύο μεγάλες ευκαιρίες, με τους Γκαμπριέλ Ζεσούς και Ντε Μπρόινε να αστοχούν από πολύ πλεονεκτικές θέσεις. Στο τελευταίο ημίωρο ο ρυθμός του αγώνα -που διεξήχθη υπό συνεχή βροχή- έπεσε, με τη Λίβερπουλ να χάνει τον Αλεξάντερ-Άρνολντ που τραυματίστηκε (ο Τσιμίκας δεν ήταν στην 18άδα και το ρόλο του αριστερού μπακ επωμίστηκε ο Μίλνερ) και να δείχνει μάλλον ικανοποιημένη με την ισοπαλία.

Η σύνθεση της Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Λαπόρτ, Ζοάο Κανσέλο, Γκιντογκάν, Ρόντρι, Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Γκάμπριελ Ζεσούς, Φεράν Τόρες (61΄ Μπερνάρντο Σίλβα).

Διαβάστε επίσης