Έκτακτη οικονομική ενίσχυση του κλάδου των τουριστικών λεωφορείων

02/11/2020 | 19:42

Στην υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία εγκρίθηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση του κλάδου των τουριστικών λεωφορείων προχώρησαν ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με τον πρόεδρο της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ.) ‘Αρη Μαρίνη.

Ο υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε ότι το συνολικό ποσό το οποίο πρόκειται να διατεθεί στους δικαιούχους επαγγελματίες ανέρχεται σε 21.007.300 ευρώ.

Ο τομέας των τουριστικών λεωφορείων υπέστη δραματική μείωση δραστηριοτήτων εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων τα οποία επιβλήθηκαν για την προστασία κοινού και επαγγελματιών από τον Covid-19. Το μέτρο της έκτακτης οικονομικής βοήθειας επελέγη ως λύση άμεσης ανάγκης, κατόπιν στενής συνεργασίας, σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης, για το μέγεθος του προβλήματος, ανάμεσα στο Υπουργείο Τουρισμού και στη ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ. Το κονδύλι των 21.007.300 ευρώ αφορά στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2020. Κατά προσέγγιση, υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο αντιστοιχούν 3.600 ευρώ σε κάθε λεωφορείο, καθώς επιδοτούνται οι δεσμευμένες θέσεις με το ποσό των 0,87 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα.

Σε δηλώσεις του ύστερα από τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ., ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι «η πανδημία του κορονοϊού έχει επιφέρει μεγάλες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε. Μας επιβάλλει να αναλάβουμε χωρίς χρονοτριβή τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες ώστε να στηριχθούν όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού γενικώς και, οπωσδήποτε, ο τομέας των τουριστικών λεωφορείων. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία όλοι πρέπει να εφαρμόζουμε με τη μέγιστη δυνατή συνέπεια και επιμέλεια, δεν επιτρέπουν τη συμπλήρωση όλων των θέσεων κατά τις μετακινήσεις των λεωφορείων. Ωστόσο, το γεγονός αυτό καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη λειτουργία τους, από οικονομικής πλευράς. Έτσι, μετά από συντονισμένες ενέργειες, εμείς ως υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, υπογράψαμε σχετική διάταξη για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των τουριστικών λεωφορείων. Τώρα υπογράφηκε επιπλέον και η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την αποζημίωση που αναλογεί στα λεωφορεία, προκειμένου ο κλάδος να στηριχθεί περαιτέρω».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ. ‘Αρης Μαρίνης δήλωσε: «Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για αυτή την απόφαση. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Τουρισμού, ο οποίος ενέκυψε στα προβλήματα του κλάδου, αφουγκράστηκε τις ανησυχίες μας και πήρε την πρωτοβουλία να προωθήσει το αίτημά μας για την αποζημίωση. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική οικονομική ανάσα στους ανθρώπους του κλάδου μας, που τόσο επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού, ειδικά μέσα στο καλοκαίρι».

 

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του