Κίσσαμος: Έκλεισε παιδικός σταθμός λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Ο Κίσσαμος πληροφορήθηκε για τρία θετικά κρούσματα στον δημοτικό παιδικό σταθμό και συγκεκριμένα σε αυτόν τς Γραμβούσας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα flashnews.gr έχουν, ήδη από χθες, επιβεβαιωθεί τρία κρούσματα κορονοϊού στο προσωπικό του σταθμού και πιο συγκεκριμένα σε μια εκπαιδευτικό και σε άλλες δύο εργαζόμενες στην καθαριότητα και την σίτιση των παιδιών.

Το γεγονός αυτό έχει πέσει σαν “κεραυνός εν αιθρία” στην περιοχή, αφού στον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό απασχολούνται δεκάδες μικρά παιδιά.

Να τονιστεί πάντως ότι ο παιδικός σταθμός είναι ήδη κλειστός από την περασμένη Δευτέρα (26.10.2020), διότι, ήδη, η εκπαιδευτικός (και υπεύθυνη του σταθμού) είχε εμφανίσει συμπτώματα (δέκατα, καταρροή, απώλεια γεύσης και όσφρησης) και επειδή δεν υπήρχε αντικαταστάτριά της δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει μόνο με την δεύτερη εκπαιδευτικό που εργάζεται επίσης, στον παιδικό σταθμό.

Επειδή ωστόσο, τα συμπτώματα επέμεναν, η εκπαιδευτικός έκανε το τεστ Covid19 το οποίο βγήκε θετικό, ενώ κάτι ανάλογο έπραξαν δύο ακόμα εργαζόμενες που επίσης αποδείχθηκαν θετικές. Η δεύτερη εκπαιδευτικός στον παιδικό σταθμό έχει εμφανίσει κάποια συμπτώματα, βρίσκεται σε καραντίνα (όπως και οι υπόλοιπες τρεις) και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα κάνει το τεστ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ