ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης ομολόγησε την αποτυχία

 

Ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε στο διάγγελμά του εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τον κατηγορεί ξανά ότι δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει τη χώρα για το δεύτερο κύμα πανδημίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό για θράσος (σ.σ. για τη νέα στήριξη στον Σωτήρη Τσιόδρα αν και στην ανακοίνωση δεν υπάρχει ονομαστική αναφορά) και πως έχει υποτάξει την επιστήμη στην υπηρεσία της πολιτικής σκοπιμότητας.

«Ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε σήμερα την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης εδώ και οχτώ μήνες. Αφού δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει τη χώρα για το αναμενόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, έρχεται με καθυστέρηση και ενώ η κατάσταση σύμφωνα με τους επιστήμονες έχει βγει εκτός ελέγχου να ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα.

Μίλησε για «χαραμάδες της αμέλειας των λίγων» από τις οποίες μπαίνει ο κορονοϊός αλλά δεν είπε κουβέντα για τις πόρτες που άφησε ορθάνοιχτες» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

«Με πάνω από 1.500 κρούσματα τη μέρα και ενώ το ΕΣΥ βρίσκεται ήδη στα όριά του ο κ. Μητσοτάκης μιλά για «πόλεμο», αλλά δεν είπε κουβέντα για το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού χωρίς ενιαία πρωτόκολλα, για άμεσες προσλήψεις γιατρών, για επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, για συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ, για τους μαζικούς εργασιακούς χώρους που ελλείψει ελέγχων έχουν γίνει φορέας υπερμετάδοσης του ιού και φυσικά για τους χώρους λατρείας υπό το φόβο του πολιτικού κόστους.

Πάνω από όλα όμως, δεν είπε κουβέντα για τις δημόσιες συγκοινωνίες που κάθε μέρα πάνω από 1 εκατ. πολίτες στοιβάζονται σαν σαρδέλες για να πάνε στις δουλειές τους, την ώρα που 270 οχήματα κάθονται στα αμαξοστάσια και υπουργοί του έχουν αποσπασμένους οδηγούς λεωφορείων στα υπουργικά τους γραφεία», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως «είχε το θράσος να κουνήσει το δάχτυλο και σε όσους επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση έχει υποτάξει την επιστήμη στην υπηρεσία της πολιτικής της σκοπιμότητας, όταν εδώ και μήνες αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής και έχει με αποκλειστικά δίκη του ευθύνη απομειώσει το κύρος και την αξιοπιστία της, μεταφέροντας την ευθύνη των δικών του αποφάσεων και της δίκης του ανεπάρκειας».

Και ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει: «Περιμένουμε να δούμε σε πόσες μέρες από σήμερα θα αναθεωρήσει εκ νέου τα μέτρα που ανακοίνωσε, επιβεβαιώνοντας εκ νέου την ανεπάρκεια και την αποτυχία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της κρίσης».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ