Αθωώθηκε ο Αλ Κελαϊφί

 

Ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί, απηλλάγη των κατηγοριών που τον βάρυναν για αθέμιτη διαχείριση που σχετίζεται με την κατανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τα Παγκόσμια Κύπελλα 2026 και 2030.

Η ελβετική εισαγγελία, εξέδωσε την απόφασή της σχετικά με υπόθεση φερόμενης «αθέμιτης διαχείρισης» για την κατανομή τηλεοπτικών δικαιωμάτων στα Παγκόσμια Κύπελλα 2026 και 2030, με τη συμμετοχή του πρώην αντιπροέδρου της FIFA, Ζερόμ Βάλκε και του ιδιοκτήτη του beIN Media Group, Αλ Κελαϊφί. Ο «ισχυρός άνδρας» της Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος κατηγορήθηκε πως είχε συνάψει σύμβαση με τον Βάλκε «πίσω από την πλάτη της FIFA», αθωώθηκε από το δικαστήριο, ενώ στον Βάλκε, επεβλήθη φυλάκιση 120 ημερών με αναστολή.

«Μετά από τέσσερα χρόνια αβάσιμων ισχυρισμών, πλαστών κατηγοριών και συνεχών επιθέσεων κατά της φήμης μου, το δικαστικό σύστημα με έχει καθαρίσει εντελώς», σχολίασε ο Αλ Κελαϊφί και πρόσθεσε: «Είναι μια πραγματική νίκη. Η απόφαση επιβεβαιώνει ότι λειτουργούσα πάντα με τον αυστηρότερο σεβασμό στον νόμο και στις διαδικασίες. Πάντα είχα εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη, με την οποία συνεργάζομαι ενεργά για πολλούς μήνες για να απορρίψω αυτές τις εντελώς αβάσιμες κατηγορίες. Σε καθεμία από τις λειτουργίες μου, θα συνεχίσω να βάζω όλη μου την ενέργεια στην υπηρεσία του αθλητισμού».

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ