Κορονοϊός: Τρόμος! Πάνω από 40.000 τα ενεργά κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

31/10/2020 | 07:42

 

 

 

Νέο “μαύρο” ρεκόρ σημείωσαν χθες τα κρούσματα που προκαλεί ο κορονοϊός καθώς ανιχνεύτηκαν 1690 νέα σε ολόκληρη τη χώρα και η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη.

Και πολύ τρομακτική σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων που επιφέρει ο κορονοϊός στην Ελλάδα.  Και αυτό γιατί τα γρήγορα τεστ πραγματοποιούνται καθημερινά, δίνουν, όμως, μόνο μια ενδεικτική εικόνα της πραγματικής κατάστασης.

Ειδικά στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Mega που έχει, πια, κοκκινίσει, η συρροή πολιτών στα κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ ήταν μαζική και το ποσοστό των θετικών ήταν εξαιρετικά υψηλό καθώς άγγιξε το 6,8%.

Με αυτό το δεδομένο οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι τα ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή κυμαίνονται από 40.000 – 70.000, αριθμός τρομακτικός αν λάνουμε υπόψη πως η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκη μετρά περίπου 900.000 κατοίκους.

«Βράζει» η Αττική με 40.000 κρούσματα

Μια από τα ίδια, αναφορικά με την πορεία που διανύει ο κορονοϊός και στην Αττική καθώς η καθημερινή εξέταση των λυμάτων δείχνει ότι τα ενεργά κρούσματα και στην Αθήνα παραμένουν σε τρομακτικά υψηλό νούμερο. Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι έχει ξεπεραστεί το φράγμα των 40.000 θετικών στον κορονοϊό πολιτών.

Ακόμα πιο εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις για το άμεσο μέλλον. Μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν τα μέτρα που ήδη έχουν εφαρμοστεί σε ολόκληρη τη χώρας, ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ και να φτάσει ακόμη και τις 4.000.

Οι επιστήμονες μετρούν καθημερινά τα δεδομένα και ελπίζουν σε πτώση των αριθμών που προκαλούν τρόμο. Αυτό θα γίνει, λένε, μόνο με ευλαβική εφαρμογή των μέτρων.

Κορoνοϊός: Πίεση στο σύστημα υγείας από την αύξηση των διασωληνωμένων

«Με μαθηματική ακρίβεια θα πιεστεί το σύστημα υγείας» δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας θυμίζοντας ότι σε μία μόνο εβδομάδα νόσησε 4ψήφιος αριθμός πολιτών άνω των 55 ετών.

Σε ένα αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το υπουργείο Υγείας προκειμένου να αποτραπεί η κατάρρευση των νοσοκομείων από την επίθεση του ιού. Η κατακόρυφη αύξηση των νοσηλευόμενων ηλικίας άνω των 50 ετών είναι η αιτία που το σύστημα υγείας πιέζεται συνεχώς, όπως ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας αποκάλυψε.

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο Αιγίου από ασθενή – Τον χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Πάτρα: Σοκαριστικό τροχαίο με σύγκρουση δύο δικύκλων – Η τρελή πορεία της μηχανής – ΦΩΤΟ

Κόντρα Πιερρακάκη – Φάμελλου στη Βουλή: «Έχετε μονοπώλιο στην τοξικότητα» – «Σταματήστε να κρύβεστε πίσω από το δημοσιονομικό κόφτη