Πρύτανης ΑΣΟΕΕ: Του κρέμασαν ταμπέλα στο λαιμό

Αντέδρασαν έντονα Κεραμέως και Χρυσοχοΐδης

 

 

Έντονες αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει μια φωτογραφία που σοκάρει από την επίθεση στο γραφείο τουπρύτανη του Οικονομικού Αθηνών, στην οδό Πατησίων, που πραγματοποίησαν άγνωστοι το πρωί της Πέμπτης. Στη φωτογραφία που ανέβηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο πρύτανης εμφανίζεται με περασμένη στον λαιμό του μια ταμπέλα, στην οποία αναγράφεται «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Όπως είναι γνωστό ομάδα περίπου 15 ατόμων, με κουκούλες, εισέβαλε το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο του πρύτανη και προξένησε φθορές σε έπιπλα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Έντονη αντίδραση από Κεραμέως

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως φανερά εκνευρισμένη εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατά του φασισμού και του τραμπουκισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νίκης Κεραμέως:

“Η εικόνα του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που κυκλοφόρησε σήμερα από την εισβολή κουκουλοφόρων στο γραφείο του είναι αποτρόπαια.

Η Κυβέρνησή μας αποκατέστησε το άσυλο στην πραγματική του έννοια, προβλέποντας την αυτεπάγγελτη επέμβαση των αρχών για κάθε αξιόποινη πράξη που λαμβάνει χώρα στο Πανεπιστήμιο. Και ο νόμος θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται μέχρι και οι τελευταίες φασιστικές ομάδες να εκδιωχθούν από τα Πανεπιστήμιά μας.

Όσοι νομίζουν ότι με τραμπουκισμούς, φασισμό και άσκηση βίας θα τρομοκρατήσουν τον ακαδημαϊκό χώρο και θα μείνουν ατιμώρητοι, πλανώνται πλάνη οικτρά.

Και όσοι από τον ακαδημαϊκό χώρο επιδεικνύουν ανοχή στην παραβίαση του Πανεπιστημιακού ασύλου και την καταπάτηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Καλούμε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν τον προπηλακισμό του Πρύτανη. Η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει το καθήκον της, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Αδιαπραγμάτευτος στόχος μας, Πανεπιστήμια ελεύθερα, ασφαλή, σύγχρονα, εξωστρεφή, μακριά από νοσηρά φαινόμενα που δεν έχουν καμία θέση στον ακαδημαϊκό χώρο”.

Χρυσοχοΐδης: Οι δράστες θα επικηρυχθούν

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με ανακοίνωσή του τόνισε ότι οι δράστες που επιτέθηκαν στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ θα επικηρυχθούν και ο φασισμός δεν θα περάσει.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Η Ελλάδα ανατριχιάζει. Από τον προπηλακισμό ενός πρύτανη και την ανάρτηση φωτογραφίας, που τον δείχνει καταβεβλημένο με μια επιγραφή σαν θηλιά που βρωμίζει τη λέξη αλληλεγγύη.

Ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους και στους αντάρτες.

Οι δημοκράτες αγανακτούν. Όσοι τους ανέχονται, όσοι τους ανέχθηκαν καιρός να αναθεωρήσουν και να θυμώσουν.

Οι δράστες θα επικηρυχθούν. Η απάντηση είναι μία και μοναδική. Όπως και με τη Χρυσή Αυγή ο φασισμός δεν θα περάσει.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ