Ο Δήμος Καλαβρύτων τιμά τους πατριώτες εκτελεσθέντες από τους Ναζί στην Κάτω Ζαχλωρού

Ο Δήμος Καλαβρύτων θα πραγματοποιήσει εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες, από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 8 Δεκεμβρίου 1943, κατοίκους των χωριών Άνω και Κάτω Ζαχλωρούς, η οποία θα γίνει στην Κοινότητα της γραφικής Κάτω Ζαχλωρούς, απ’ όπου περνάει ο Βουραικός ποταμός και το τρενάκι του Οδοντωτού, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 στις 9 π.μ. στον  Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.

Παρόντες θα είναι ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κάτω Ζαχλωρούς Αντώνης Πλιατσικούρας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 7:15  π.μ. θα έχουμε Κωδωνοκρουσίες  και στις 7:30  π.μ. θ’ αρχίσει η Θεία  Λειτουργία στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου.

9:00  π.μ.  - Τέλεση Μνημοσύνου στον  Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου.

9:45 π.μ. - Ομιλία από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του Οδοντωτού, Ιωάννη Καραπαναγιώτη.

Μνημείο Εκτελεσθέντων

10:00 π.μ. 10:00 π.μ. - Επιμνημόσυνη δέηση- Προσκλητήριο πεσόντων - Κατάθεση στεφάνων - Σιγή ενός λεπτού - Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Οι εκδηλώσεις μνήμης θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού και με αυστηρά περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Φέτος συμπληρώνονται 77 χρόνια από τα γεγονότα εκείνης της περιόδου και της θηριωδίας των Γερμανών κατακτητών στα Καλάβρυτα.

Διαβάστε επίσης