Εικόνες καταστροφής στη Σμύρνη, 6 νεκροί και 200 τραυματίες

Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των κτιρίων που έχουν καταρρεύσει

Εικόνες καταστροφής στη Σμύρνη από τον ισχυρότατο σεισμό που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή, μεταξύ Σάμου και Τουρκίας. Ο σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε πολλές περιοχές της γειτονικής χώρας και έγινε αισθητός ακόμη και στην Κωνσταντινούπολη, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης.

Στο επίκεντρο, ωστόσο, βρίσκεται η Σμύρνη όπου κατέρρευσαν πολυώροφα κτίρια και βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς. Ο θάνατος ενός εκ των νεκρών οφείλεται σε πνιγμό.

Οι τραυματίες ανέρχονται σε 200, ενώ σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί 70 άνθρωποι από κτίρια που έχουν ισοπεδωθεί. Πάντως εκφράζονται φόβοι ότι αφενός θα αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών και αφετέρου ότι οι εγκλωβισμένοι είναι πολλές δεκάδες.

 

 

Αδιευκρίνιστος παραμένει και ο αριθμός των κτιρίων που έχουν καταρρεύσει. Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, έκανε λόγο για έξι κτίρια, ωστόσο, ο δήμαρχος της Σμύρνης Τουντς Σογέρ εξέφρασε φόβους για κατάρρευση 20 κτιρίων στην επαρχία. Τουρκικά ΜΜΕ μιλούν για 30 κτίρια, που έχουν ισοπεδωθεί λόγω του σεισμού.

"Σε αυτό το στάδιο, έχουμε λάβει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έξι κτίρια κατέρρευσαν στον Μπουρνόβα και στο Μπαϊρακλί", στην επαρχία της Σμύρνης, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού στο Twitter. "Συμπολίτες μας έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια", πρόσθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ, κάνοντας λόγο από την πλευρά του για πέντε κτίρια που κατέρρευσαν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή να κινηθεί άμεσα ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ