Ετοιμάζει εκπλήξεις ο προπονητής της ΑΕΚ για το ματς με τη Λέστερ απόψε

Το πλάνο του Καρέρα για το βράδυ

Με βαρύ ακόμη το φορτίο του 3-0 από την Μπράγκα, η ΑΕΚ υποδέχεται το βράδυ (19:55, Cosmotesports) τη Λέστερ και χρειάζεται οπωσδήποτε ένα καλό αποτέλεσμα για να παραμείνει «ζωντανή» στη διεκδίκηση της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.

Μαθηματικά τίποτα δεν κρίνεται, όμως είναι αυτονόητο ότι ένα ξεκίνημα με δύο ήττες σημαίνει ότι οι πιθανότητες μειώνονται κατακόρυφα και αγγίζουν τα όρια το... θαύματος. 

Ο Μάσιμο Καρέρα το γνωρίζει, γι΄αυτό και ετοιμάζει εκπλήξεις, όσο βέβαια του επιτρέπει το υλικό που έχει στα χέρια του. Με δεδομένες τις απουσίες των Σιμάνσκι, Σιμόες, Γκαρσία, Τσιγκρίνσκι, Αλμπάνη, ο Ιταλός θέλει να προσεγγίσει συντηρητικά το ματς ξεκινώντας με τον Έλντερ Λόπες σε ρόλο αριστερού εξτρέμ στο 4-3-3 και κρατώντας στον πάγκο παίκτες όπως ο Ολιβέιρα και ο Τάνκοβιτς, για να μπορεί να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού όταν και εφόσον αυτό χρειαστεί.

Επίσης, στα πλάνα του είναι να συμπεριλάβει στην ενδεκάδα και τον Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος ήταν στον πάγκο στα δύο τελευταία ματς. Επανέρχεται και ο Μιχάλης Μπακάκης ο οποίος την εφετινή σεζόν έχει παίξει μόνο ένα ματς, εναντίον της Λαμίας για το πρωτάθλημα.

Έτσι φαίνεται πως ο τεχνικός της ΑΕΚ εγκαταλείπει τη σκέψη για 3-5-2 που υπήρχε στο μυαλό του. 'Αλλωστε ο σχηματισμός αυτός δεν απέδωσε στην Πορτογαλία, ενώ χωρίς τον Τσιγκρίνσκι είναι ακόμα πιο δύσκολο να εφαρμοστεί με επιτυχία.

Η πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ έχει ως εξής:  Τσιντώτας, Μπακάκης, Νεντελτσεάρου, Σβάρνας, Ινσούα, Σάκχοφ, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Λιβάγια, Λόπες, Ανσαριφάρντ.

Διαβάστε επίσης