Ομόθυμη καταδίκη της επίθεσης σε βάρος των Α. Βουλδή - Κ. Μαρσέλη

Τελειωμό δεν έχει το κύμα συμπαράστασης στον δημοσιογράφο Απόστολο Βουλδή και τον εικονολήπτη Κώστα Μαρσέλη, οι οποίοι δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση το πρωί της 28ης Οκτωβρίου στην Πλατεία Όλγας, την ώρα του ρεπορτάζ. 

Το περιστατικό καταδικάζει η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

 

"Η Δημοτική Αρχή, καταδικάζει την απρόκλητη και τραμπούκικη επίθεση
που δέχθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ο
δημοσιογράφος Απόστολος Βουλδής και ο εικονολήπτης Κώστας
Μαρσέλης, την ώρα που κάλυπταν τις εκδηλώσεις για την 28η
Οκτωβρίου στην Πάτρα."

Την επίθεση στους συναδέλφους καταδικάζει και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook:


Σήμερα δέχθηκαν αναίτια τραμπούκικη επίθεση ο Κώστας Μαρσέλης και ο Απόστολος Βουλδής, την ώρα που εργάζονταν. Άνθρωποι της ενημέρωσης και του Τύπου.
Ειναι γνωστό ότι οποίοι στερούνται επιχειρημάτων καταφεύγουν στη βία. Φανερώνοντας το αληθινο πρόσωπο του φασισμού.
Είναι επίσης γνωστό ότι τέτοιες πρακτικές όχι μόνο δεν φοβίζουν τους αποδέκτες της βίας, αλλά τους δυναμώνουν και τους αποδεικνύουν ότι βαδίζουν στο σωστό δρόμο.
Η καταδίκη τέτοιων μεθόδων είναι δεδομένη. Η τιμωρία των υπαιτιων πρέπει να είναι η μεριμνα της Πολιτείας.

 

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο τ. Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και η παράταξή του "Δικαίωμα στην Πρόοδο" στην οποία αναφέρεται:

"Η παράταξη Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη και εγκληματική επίθεση που δέχθηκαν οι συμπολίτες μας, δημοσιογράφοι Απόστολος Βουλδής και Κώστας Μαρσέλης από κουκουλοφόρους, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Η Δημοκρατία μας έχει δώσει πολλούς αγώνες για την Ελευθερία του Τύπου, για την αξιοπρέπεια και τη μοναδικότητα της ανθρώπινης ζωής, ώστε να μπορεί να απωθήσει τέτοιου είδους φαινόμενα βίας.

Ο λαός μας έχει δώσει πολλούς και αιματηρούς αγώνες για να κερδίσει αυτές τις παρακαταθήκες. Κανείς δεν μπορεί να “κλείνει τα μάτια” σε τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.

Ευτυχώς, το εγκληματικό έργο των κουκουλοφόρων δεν είχε μοιραία αποτελέσματα.

Στους συμπολίτες μας ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας."

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης