«Πλήρωσε» λάθη και αστοχία ο Ολυμπιακός στο «Ντραγκάο», ηττήθηκε με 2-0 από την Πόρτο

 

Ο Ολυμπιακός πάλεψε στο «Ντραγκάο» απέναντι στην Πόρτο, είχε ευκαιρίες για να σκοράρει, ωστόσο εν τέλει έφυγε με άδεια τα χέρια από το «άντρο» των «δράκων», καθώς ηττήθηκε με 2-0 από τους Πορτογάλους, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Τα γκολ που έκριναν το παιχνίδι και χάρισαν στο συγκρότημα του Κονσεϊσάο την πρώτη του νίκη στην εφετινή διοργάνωση τα πέτυχαν ο Φάμπιο Βιέιρα (11') και Σ. Ολιβέιρα (85').

Η ομάδα του Μαρτίνς είχε πάρα πολύ καλή παρουσία στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, πίεσε τους γηπεδούχους, ωστόσο μετά από δικό της λάθος βρέθηκε πίσω στο σκορ, βλέποντας στη συνέχεια τους Πορτογάλους να σφραγίζουν τη νίκη λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης, ενώ είχε κυριαρχήσει στα πρώτα 25 λεπτά του β' μέρους.

Την επόμενη εβδομάδα οι «ερυθρόλευκοι» θα φιλοξενηθούν στο Μάντσεστερ από τη Σίτι, η οποία έκανε υγιεινό περίπατο στο «Βελοντρόμ», επικρατώντας με το επιβλητικό 3-0 της Μαρσέιγ.

Πρώτοι στον όμιλο είναι φυσικά οι πολίτες με 6 βαθμούς, οι Πειραιώτες ισοβαθμούν με την Πόρτο στη δεύτερη θέση, έχοντας από τρεις πόντους, με τη Μαρσέιγ να είναι ουραγός στο γκρουπ, με δύο ήττες σε ισάριθμα ματς.

 

Ο αγώνας

Οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν με μία αλλαγή σε σχέση με το ματς με τη Μαρσέιγ, καθώς ο Σισέ ξεκίνησε ως παρτενέρ του Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας, αντικαθιστώντας τον Μπα, ο οποίος μαζί με τους Καμαρά και Σουντανί, έμειναν στην Αθήνα, έχοντας διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Από εκεί και πέρα, ο Σα ξεκίνησε κάτω από τα γκολπόστ του Ολυμπιακού, στην επιστροφή του στο «Ντραγκάο» ως αντίπαλος αυτή τη φορά της Πόρτο, ενώ οι Ραφίνια-Χολέμπας ήταν στα δύο άκρα της άμυνας.

Στον άξονα ξεκίνησαν οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης, έχοντας μπροστά τους τον Βαλμπουενά.

Οι Ραντζέλοβιτς και Μασούρας ήταν στα «φτερά» της επίθεσης, με τον Ελ Αραμπί να αποτελεί την αιχμή του δόρατος των Πειραιωτών.

Αναγνωριστικό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο στο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους στον βαρύ -λόγω της έντονης βροχόπτωσης- αγωνιστικό χώρο του «Ντραγκάο».

Πάντως ο Ολυμπιακός δεχόμενος ένα φθηνό γκολ βρέθηκε από νωρίς να κυνηγά τους γηπεδούχους στο σκορ, ενώ προηγουμένως δεν είχαν απειληθεί από τους παίκτες του Κονσεϊσάο, που είχαν επιβάλει τον ρυθμό τους, κυκλοφορούσαν γρήγορα την μπάλα, χωρίς να έχουν κάποια μεγάλη ευκαιρία.

Στο 11ο λεπτό ο Μπουχαλάκης προσπάθησε να διώξει, αλλά η μπάλα χτύπησε στο πόδι που στηριζόταν. Ο Εμβιλά δεν κατάφερε να απομακρύνει ούτε αυτός σωστά, κι έτσι ο Φάμπιο Βιέιρα, που έγινε αποδέκτης της μπάλας με αριστερό πλασέ μέσα από την περιοχή παραβίασε την εστία του Σα, κάνοντας το 1-0 για τους «δράκους».

 

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει μετά το γκολ των Πορτογάλων και στο 20ο λεπτό απείλησε για πρώτη φορά τους γηπεδούχους, με τον Ελ Αραμπί να πιάνει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Ραφίνια, βλέποντας όμως τον Μαρτσεσίν να μπλοκάρει την μπάλα.

Η ομάδα του Μαρτίνς, έχοντας την κατοχή της μπάλας προσπάθησε να βρει τρόπο να φτάσει στην περιοχή της Πόρτο, με το συγκρότημα του Κονσεϊσάο να επιλέγει να «χτυπήσει» στην κόντρα.

Μάλιστα, σε μία γρήγορη αντεπίθεση των «δράκων» στο 28' λίγο έλειψε να γίνει το 2-0, με τον Σα όμως να κάνει έγκαιρη έξοδο, νικώντας τον Μαρεγκά, μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Ολιβέιρα.

Στο 33' σήμανε εκ νέου συναγερμός στα καρέ της ελληνικής ομάδας, όταν ο Μαρεγκά έκανε γύρισμα για τον Ολιβέιρα, προτού διώξει με τη δεύτερη η άμυνα των ερυθρόλευκων.

 

Η επόμενη αξιόλογη φάση στο πρώτο μέρος ανήκε στον Ολυμπιακό, ο οποίος στο 40ο λεπτό είχε μεγάλη ευκαιρία να φτάσει στην ισοφάριση, όταν ο Βαλμπουενά έκανε την λομπά μετά από διώξιμο του Μαρτσεσίν, αλλά ο Μπεμπά έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή, παραχωρώντας κόρνερ.

 

Στα λεπτά που απέμεναν για τη λήξη του α' 45λεπτου δεν άλλαξε κάτι, παρά την πίεση των Πειραιωτών, κι έτσι το 1-0 υπέρ της Πόρτο ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Χωρίς αλλαγές επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες, με τον Μάρτινς πάντως να προχωρά αρκετά νωρίς στην πρώτη διορθωτική του κίνηση, καθώς στο 53' ο Μασούρας πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου, με τον Φορτούνη να παίρνει τη θέση του.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πέρασε σε ρόλο επιτελικού μέσου, με τον Βαλμπουενά να μετατοπίζεται στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Πάντως ένα λεπτό πριν την πρώτη αλλαγή του Μαρτίνς οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι είχαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, «άγγιξαν» το 1-1 με τον Ραντζέλοβιτς.

Ο Σέρβος άσος έπιασε ένα εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, μετά από σέντρα του Βαλμπουενά, ωστόσο ο Μαρτσεσίν ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε την μπάλα, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

 

Ο Ολυμπιακός έχοντας κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο και έχοντας κλείσει την Πόρτο στα καρέ της συνέχισε να ψάχνει το γκολ, που θα τον έβαζε εκ νέου στο παιχνίδι.

Στο 59’ από... στραβοκλωτσιά του Πέπε στην άμυνα της Πόρτο, ολιγώρησαν τόσο ο Ελ Αραμπί, όσο και ο Εμβιλά που είχαν «τρυπώσει» στην «καρδιά» της άμυνας και δεν πρόλαβαν να απλώσουν τα πόδια τους.

Οι επόμενες καλές στιγμές για τον Ολυμπιακό ήταν οι κεφαλιές του Σεμέδο στο 60' και στο 62', οι οποίες όμως δεν βρήκαν στόχο, ενώ δύο λεπτά αργότερα η μπάλα από το σουτ του Ελ Αραμπί κόντραρε στον Πέπε και κατέληξε κόρνερ.

Στο 70ο λεπτό ο Μπρούμα πήρε το «βάπτισμα του πυρός» με την ερυθρόλευκη φανέλα, περνώντας στο ματς αντί του Ραντζέλοβιτς, με τον Βινάγκρε να πατάει κι αυτός... χορτάρι, αντικαθιστώντας τον Χολέμπας.

Οι «δράκοι» στα πρώτα 25 λεπτά του β' ημιχρόνου είχαν περιοριστεί στα αμυντικά τους καθήκοντα, ωστόσο βοηθούμενοι από τις αλλαγές του Κονσεϊσάο και εκμεταλλευόμενοι και από το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι έχασαν τη... φόρα τους, βρέθηκαν εκ νέου στο προσκήνιο.

Έτσι, στο 73ο λεπτό οι γηπεδούχοι έκαναν για πρώτη φορά στο β' μέρος αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Σα, ο οποίος όμως δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα από το σουτ του Μαρεγκά.

Εν συνεχεία πάντως είδαμε δυστυχώς τον νόμο του ποδοσφαίρου να εφαρμόζεται στον «Ντραγκάο» εις βάρος των Πειραιωτών. Κι αυτό γιατί η ομάδα του Μαρτίνς, ενώ ήταν κυριάρχη στη μεγαλύτερη διάρκεια του β' μέρους και είχε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, εν τέλει δέχτηκε αυτή το γκολ.

Αυτό σημειώθηκε για τους «δράκους» στο 85', όταν ο Μαρεγκά έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Ολιβέιρα με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σά, κάνοντας το 2-0 για τους γηπεδούχους.

 

Ο Χασάν, ο οποίος στο 84' είχε περάσει στο ματς αντί του Βαλμπουενά - όπως και ο Πέπε αντί του Μπουχαλάκη- τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο είχε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει για δεύτερη συνεχή αγωνιστική, μετά το «χρυσό» του γκολ στην πρεμιέρα επί της Μαρσέιγ.

Εντούτοις δεν κατάφερε να νικήσει τον Μαρτσεσίν, ο οποίος εξουδετέρωσε το πλασέ του Αιγύπτιου, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ, στην τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα.

 

Πόρτο-Ολυμπιακός 2-0

Γκολ: 11' Φάμπιο Βιέιρα (Πόρτο), 85' Ολιβέιρα (Πόρτο)

Κίτρινες: Κορόνα (Πόρτο), Φορτούνης (Ολυμπιακός), Ουρίμπε (Πόρτο), Μαναφά (Πόρτο)

Πόρτο: Μαρτσεσίν, Μαναφά, Πέπε, Εμπεμπά, Ζαϊντού, Ουριμπέ, Σέρτζιο Ολιβέιρα (89' Μπαρό), Φάμπιο Βιεϊρά (60' Νακατζίμα), Κορόνα (69' Εβανίλσον), Οτάβιο (69' Γκρούγιτς), Μαρεγκά

Ολυμπιακός: Σα - Ραφίνια, Σεμέντο, Σισέ, Χολέμπας (70' Βινάγκρε), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (84' Πέπε)- Μασούρας (53' Φορτούνης), Βαλμπουενά (84' Χασάν), Ραντζέλοβιτς (70' Μπρούμα), Ελ Αραμπί.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μάντσεστερ Σίτι 6

2. Πόρτο 3

3. Ολυμπιακός 3

4. Μαρσέιγ 0

Διαβάστε επίσης