Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κατσίμης

Πρώην σύζυγος της Έλλης Στάη

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο σημαντικός δημοσιογράφος Δημήτρης Κατσίμης, σε ηλικία 85 ετών.

 

Έχοντας καταγωγή από τα Επτάνησα, ο Δημήτρης Κατσίμης ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος τη δεκαετία του 1960. Πολύ γρήγορα, άφησε τη δημοσιογραφική του υπογραφή σε σπουδαίες υποθέσεις, όπως στη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες, ενώ από το 1981 υπήρξε διευθυντής ενημέρωσης της κρατικής τηλεόρασης. Εκτός από τη μεγάλη του αγάπη, τις εφημερίδες, ο Δημήτρης Κατσίμης υπήρξε και διευθυντής μεγάλων περιοδικών και συγκεκριμένα, των περιοδικών “Γυναίκα” και “Penthouse”.

Ο Δημήτρης Κατσίμης παντρεύτηκε την Έλλη Στάη, και μαζί απέκτησαν τον γιο τους, Μάρκο Κατσίμη. Η γνωριμία τους έγινε στην ΕΡΤ, όταν εκείνος ήταν διευθυντής ενημέρωσης και εκείνη, προσφάτως χωρισμένη από τον δικηγόρο και πρώτο της σύζυγο, Νίκο Στάη.

screen-shot-2018-06-18-at-3.49.16-pm.png

(Ο Μάρκος Κατσίμης με τη μητέρα του Έλλη Στάη)

Ο Δημήτρης Κατσίμης είχε αποκτήσει από τον πρώτο του γάμο του και μία κόρη, τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια Μαριλένα Κατσίμη.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ, αναφέρει:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του δημοσιογράφου Δημήτρη Κατσίμη, ο οποίος απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 85 ετών.
Ο Δημήτρης Κατσίμης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1935. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» το 1962 ως κοινοβουλευτικός συντάκτης. Συνέχισε στην επιμέλεια ύλης της εφημερίδας «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» έως το 1974, ενώ διετέλεσε υπεύθυνος ύλης της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» από το 1974 έως το 1980. Την περίοδο 1980-81 υπήρξε διευθυντής σύνταξης στο «ΕΘΝΟΣ», ενώ αργότερα διευθυντής στην εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ» και αρθρογράφος στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και το «ΕΘΝΟΣ».

Άλλοι σταθμοί στην μακρά πορεία του ήταν τα περιοδικά «ΓΥΝΑΙΚΑ» και «PENTHOUSE» και οι εφημερίδες «ΕΙΔΗΣΕΙΣ» και «ΕΞΟΡΜΗΣΗ». Λαμπρή ήταν και η πορεία του στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, ως διευθυντής ειδήσεων στην ΕΡΤ1 από το 1981 έως το 1983, ενώ ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή την επόμενη χρονιά. Στον Τ/Σ «ΑΝΤΕΝΝΑ» παρουσίασε πολιτική εκπομπή το 1989 ενώ άφησε το στίγμα του και στα ερτζιανά ως σχολιαστής και αρχισυντάκτης του Ρ/Σ «Αθήνα 9.84» και των «ΕΡΑ1» και «ΕΡΑ2» τη δεκαετία του 1990. Πολυπράγμων και πολυσχιδής, υπήρξε σύμβουλος Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στη Λισαβώνα από το 1983 έως το 1986 και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετέπειτα.

Ο Δημήτρης Κατσίμης υπήρξε ένας καθ’ όλα καταρτισμένος συνάδελφος, ο οποίος διακρίθηκε στο δημοσιογραφικό στίβο και ανέλαβε πλήθος διευθυντικών θέσεων. Ήταν ένας συνάδελφος ευγενής, πρόσχαρος, καλλιεργημένος, με παιδεία και πολιτισμό. Υπήρξε άνθρωπος ανώτερος με προοδευτικές ιδέες και ελεύθερο πνεύμα, που υπερπηδούσε τις μικρότητες και τις κακοήθειες με αρχές και σαφείς προσανατολισμούς.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τα παιδιά και τα εγγόνια και αποχαιρετά τον λαμπρό συνάδελφο, ο οποίος υπήρξε παράδειγμα και πρότυπο για τους νεότερους συναδέλφους.

Η κηδεία του Δημήτρη Κατσίμη θα τελεστεί εκτός Αθηνών σε στενό οικογενειακό κύκλο”.

Διαβάστε επίσης