Ισπανία: Βούλιαξαν κατά 78% οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία τον Σεπτέμβριο

Βουτιά 78% πραγματοποίησαν οι τουριστικές διανυκτερεύσεις στα ισπανικά ξενοδοχεία τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πριν από ένα χρόνο, καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί έπληξαν την κρίσιμη τουριστική βιομηχανία της Ισπανίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Υπηρεσίας Στατιστικής, ΙΝΕ, που δημοσιεύθηκαν σήμερα Παρασκευή.

Τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου ήταν χειρότερα από την πτώση 64% που καταγράφηκε τον Αύγουστο.

Παρά την ελαφρά αύξηση της δραστηριότητας τον Ιούνιο μετά το αυστηρό lockdown, οι συνολικές κρατήσεις στα ξενοδοχεία τους πρώτους 9 μήνες του έτους έχουν μειωθεί κατά 71% σε ετήσια βάση, όπως ανέφερε η ΙΝΕ.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι περιοχές της Κανταβρίας και της Αστούριας είχαν τα υψηλότερα επίπεδα πληρότητας τον Σεπτέμβριο, 37% και 35% αντίστοιχα.

Ο τουρισμός, ο οποίος αντιπροσωπεύει περί του 12% της οικονομικής παραγωγής της Ισπανίας, έχει αποδεκατιστεί από τότε που η πανδημία σχεδόν μηδένισε τα ταξίδια.

Μια αχτίδα ελπίδας ξεπρόβαλε χθες Πέμπτη, καθώς η Αγγλία και η Γερμανία ήραν τις προειδοποιήσεις για τα ταξίδια στα Κανάρια Νησιά και ενδεχομένως να διασωθεί έτσι ένα μέρος της χειμερινής περιόδου