Χριστίνα Αλεξοπούλου: Στην Ολυμπία Οδό για Πατρών – Πύργου και διόδια

 

 

Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ολυμπίας Οδού κ. Παπανικόλα Παναγιώτη και τον Τεχνικό Δ/ντη της εταιρείας κ. Breton Fabrice, γνώριμους και συνεργάτες από πολλά τεχνικά έργα στο παρελθόν, συναντήθηκε χθες η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκε ότι, πρωτοπορώντας η Ολυμπία Οδός, θα θέσει σε εφαρμογή μέχρι το τέλος του έτους τη χιλιομετρική χρέωση διοδίων. Οι τοπικές μετακινήσεις θα γίνονται πιο οικονομικά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι από Πάτρα προς Αίγιο και Καλάβρυτα τα διόδια θα κοστίζουν 70% λιγότερο. Θα είναι επίσης ασφαλέστερες και ταχύτερες, ενώ παράλληλα δεν θα επιβαρύνεται το δευτερεύον οδικό δίκτυο .

 

Ταυτόχρονα συζητήθηκε ότι η διαδικασία έγκρισης της υλοποίησης του έργου Πάτρα – Πύργος στο πλαίσιο της παραχώρησης προχωράει ομαλά, σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Τόσο η δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου μετά το 2024 που πέτυχε ήδη η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όσο και τα περαιτέρω στάδια που αναμένονται, συζητήθηκε ότι καθιστούν ως πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου την υλοποίηση αυτού του έργου.

 

Η κυρία Αλεξοπούλου συνεχάρη την εταιρεία για την παροχή ασφαλών και οικονομικών οδικών συγκοινωνιών, και για τις έχουσες ισχυρό κοινωνικό πρόσημο ενέργειές της.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ