ΜέΡΑ25: Με τον πτωχευτικό νόμο η ολιγαρχία θα λεηλατήσει μικρομεσαίους και εργαζόμενους

 

 

Εκτίμηση του ΜέΡΑ25 είναι ότι σήμερα στη Βουλή «η κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση το 1ο Πολυνομοσχέδιο του 5ου Μνημονίου». Προσθέτει ότι με αυτό τον Πτωχευτικό Νόμο «η ολιγαρχία θα λεηλατήσει ό,τι έμεινε από την λιγοστή περιουσία των μικρομεσαίων, των εργαζόμενων, των πιο αδύναμων πολιτών».

Όπως υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωση το ΜέΡΑ25, «ο μεν κ. Μητσοτάκης επέλεξε να μην προσέλθει σήμερα στη Βουλή για να υπερασπιστεί τον Πτωχευτικό Νόμο του προσπαθώντας να περάσει στα ψιλά - να μην «σηκώσει» στα μάτια της κοινής γνώμης - το εγκληματικό αυτό νομοθέτημα. Ο δε , Τσίπρας, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας στον ΥπΟικ, ξεκινά νέα κοκορομαχία που βοηθά τον κ. Μητσοτάκη να περάσει στα ψιλά ο Πτωχευτικός Νόμος.

Το ΜέΡΑ25, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση θα είναι εδώ για να:

• αποκαλύπτει την επέκταση και τσιμεντοποίηση της Χρεοδουλοπαροικίας μέσω του νέου Πτωχευτικού Νόμου ο οποίος οικοδομεί εκατοντάδες χιλιάδες ατομικές φυλακές χρέους, εντός των οποίων κινδυνεύουν να εντοιχιστούν το 81% των επιχειρήσεων και 600 χιλιάδες νοικοκυριά

• δηλώνει την πλήρη εμπιστοσύνη του ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εφαρμόζει στο ακέραιο τις εντολές τρόικας και ολιγαρχίας εναντίον των μη προνομιούχων, και

• διαπιστώνει τις προσπάθειες του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να υποκαθιστά με κακόφωνες κοκορομαχίες την σοβαρή συζήτηση για την Χρεοδουλοπαροικία στην οποία συνεισέφερε τα μέγιστα ο ίδιος κάνοντας ΝΑΙ το γενναίο ΟΧΙ του ελληνικού λαού.

Διαβάστε επίσης