Δυτική Αχαΐα: Ηλεκτρονικό "μάτι" σε όλα τα υδρόμετρα

Ο δήμος δυτικής Αχαΐας, ενημερώνει τα εξής:  

Σε εξέλιξη βρίσκεται  πρόγραμμα ηλεκτρονικής καταγραφής του συνόλου των υδρομέτρων με ακριβή δορυφορικό εντοπισμό των γεωγραφικών συντεταγμένων του κάθε υδρομέτρου. Με την ολοκλήρωση της σχετικής εργασίας η ΔΕΥΑΔ θα αποκτήσει για πρώτη φορά στα χρονικά, πρώτον μια πλήρη εικόνα για το σύνολο των υδρομέτρων που συνδέονται με το δίκτυό της και δεύτερον τη δυνατότητα της εύκολης και γρήγορης πρόσβασης στα υδρόμετρα για τη λήψη των ενδείξεων κατανάλωσης, την επισκευή βλαβών  κ.ο.κ.  Σημειώνεται ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις στο δίκτυο της ΔΕΥΑΔ υπάγονται περίπου 17.500 υδρόμετρα.

 Η εποχή του «δεν ξέρουμε που είναι τα υδρόμετρα» περνάει οριστικά στο παρελθόν και η επιχείρηση κάνει ακόμα ένα βήμα εκσυγχρονισμού της.

Στο μεταξύ με κανονικούς ρυθμούς εξελίσσονται και οι διακοπές νερού σε ασυνεπείς καταναλωτές. Υπενθυμίζεται ότι προηγείται πάντα τηλεφωνική επικοινωνία στην οποία γίνεται υπενθύμιση στον καταναλωτή για την οφειλή του αλλά και πρόσκληση να προσέλθει για ρύθμιση. Εφόσον ο καταναλωτής δεν ανταποκριθεί, τότε η ΔΕΥΑΔ προχωρεί σε διακοπή του νερού, δραστηριότητα που καταγράφεται καθημερινά.

«Στη ΔΕΥΑΔ δίνουμε ένα σκληρό αγώνα σε πολλά μέτωπα. Παλεύουμε για τη σταθεροποίηση της επιχείρησης, για τον εκσυγχρονισμό της, για την εξυπηρέτηση του συνόλου των δημοτών με άφθονο και ποιοτικά άριστο νερό» ανέφερε ο δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε

 «Σημαντικό μέρος αυτών των προσπαθειών είναι η εξόφληση των οφειλών προς την επιχείρηση. Δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω. Το νερό έχει κόστος άντλησης και το δίκτυο κόστος συντήρησης. Είναι αδιανόητο αυτό το κόστος να το πληρώνουν ορισμένοι συνδημότες και κάποιοι να το απολαμβάνουν αδαπάνως. Πρόκειται για μια αντικοινωνική συμπεριφορά  που αντιμετωπίζεται με την πρέπουσα αυστηρότητα», κατέληξε ο Δήμαρχος.