ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συγκάλυψη κρουσμάτων σε σχολεία της Πάτρας (ΦΩΤΟ)

Νέο κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή του 11ου ΓΕΛ Πατρών

Συναγερμός έχει σημάνει στο 11ο ΓΕΛ Πάτρας μετά την ανακοίνωση ότι μαθητής του σχολείου διαπιστώθηκε θετικός στον κορονοϊό.

 

Τόσο οι γονείς όσο και οι μαθητές είναι ανάστατοι, με τη διαδικασία της ιχνηλάτησης να αναμένεται, προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιους έχει έρθει σε επαφή.

Η διαπίστωση θετικού κρούσματος προκαλεί ανησυχία και στη σχολική κοινότητα του 6ου Γενικού Λυκείου, με το οποίο το 11ο ΓΕΛ συστεγάζεται.

 

ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑ

 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tempo24 γονείς και μαθητές στο 11ο Λύκειο γνώριζαν από την Παρασκευή για την ύπαρξη κρούσματος στο σχολείο, καθώς τότε βγήκαν τα αποτελέσματα του τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί ο μαθητής, ωστόσο επίσημα η σχολική κοινότητα ενημερώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, δηλαδή 4 ημέρες αργότερα. 

 

Ακόμη, την ίδια ώρα που η είδηση για κρούσμα στο σχολείο είχε διαρρεύσει από το μεσημέρι της Τρίτης, δεν επιβεβαιωνόταν από κανέναν αρμόδιο φορέα, παρά τις συνεχείς ερωτήσεις του tempo24.

 

Αυτό το μήνυμα στάλθηκε σε γονείς και μαθητές, την ώρα που... επισήμως "δεν υπήρχε κρούσμα"

 

 

122049318_1844427829031204_307121993851249710_n_0.jpg

 

Όλα αυτά προκαλούν ερωτηματικά σχετικά με τη διαχείριση των κρουσμάτων στα σχολεία της Πάτρας, δημιουργώντας την αίσθηση για προσπάθεια συγκάλυψης των περιπτώσεων όπου ο κορονοϊός χτυπά σε μαθητές.

Το κλίμα αυτό ενισχύεται και από τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κατάσταση η διεύθυνση σχολείου της Οβρυάς, με τον διευθυντή να προσπαθεί να... διασκεδάσει τις εντυπώσεις όταν ενημέρωνε επίσημα ότι τμήματα αναστέλλουν τη λειτουργία τους επικαλούμενος "τεχνικούς λόγους", ενώ  η διεύθυνση Εκπαίδευσης ενημέρωνε για την αναστολή λόγω απολύμανσης εξαιτίας κρούσματος κορονοϊού.