Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορονοϊό

 

 

Έκτακτη σύσκεψη πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, με αντικείμενο την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που ανακοινώθηκε σήμερα από τον ΕΟΔΥ με 667 νέες μολύνσεις. Η σύσκεψη ήταν προγραμματισμένη για αύριο αλλά λόγω του επικείμενου ταξιδιού του πρωθυπουργού στη Λευκωσία για την τριμερή με Κύπρο και Αίγυπτο και του ρεκόρ των κρουσμάτων ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Στη σύσκεψη όπου συμμετείχαν ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Σωτήρης Τσιόδρας, έγινε περαιτέρω ανάλυση των δεδομένων της πανδημίας, σε συνέχεια των στοιχείων που παρουσιάστηκαν νωρίτερα στο υπουργείο Υγείας.

Μπορεί να μην ανακοινώνονται σήμερα αποφάσεις για νέα μέτρα, ωστόσο τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ληφθούν περιοριστικά μέτρα καθώς επίσης και τοπικά lockdowns στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, οι οποίες σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό στο υπουργείο Υγείας, είναι η Καστοριά, τα Ιωάννινα και η Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη προς το παρόν είναι στο «κίτρινο» του υγειονομικού χάρτη και έπειτα από τα τελευταία δεδομένα δεν αποκλείεται να μετακινηθεί στο «πορτοκαλί».

Διαβάστε επίσης