Υποχώρησε κατά 15,1% ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία τον Αύγουστο

 

Mειωμένος κατά 15,1% εμφανίστηκε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Επιπλέον, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2020 ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία τον Αύγουστο παρουσίασε μείωση 21,4%, ενώ στο δωδεκάμηνο Σεπτεμβρίου 2019- Αυγούστου 2020 ο  γενικός δείκτης συρρικνώθηκε κατά 10,1%, έναντι αύξησης 2,7% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων. 

Αναλυτικότερα, όσον αφορά τα στοιχεία για τον Αύγουστο 2020 η ΕΛΣΤΑΤ αποδίδει την μείωση του τζίρου των βιοχηχανιών στα εξής: 

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας

Μείωση κατά 15,3% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: ποτοποιίας, κατασκευής ειδών ένδυσης, παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, κατασκευής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.
Αύξηση κατά 8,9% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η αύξηση αυτή προήλθε από τη μεταβολή του δείκτη του διψήφιου κλάδου εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων.

2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

Μείωση κατά 18,8% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς
Μείωση κατά 6,8% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς

Επίσης, η μείωση του δείκτη κύκλου εργασιών εγχώριας αγοράς κατά 18,8% τον μήνα Αύγουστο 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2019, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

Μείωση κατά 19,0% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: βιομηχανίας τροφίμων, ποτοποιίας, κατασκευής ειδών ένδυσης, παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου.
Αύξηση κατά 13,4% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων, λοιπών ορυχείων και λατομείων.

naftemporiki.gr