Πάτρα - Σχολείο Οβρυάς: Όταν προσπαθείς να κρύψεις το πρόβλημα ...κάτω από το χαλί!

 

Το κρούσμα κορονοϊού σε καθηγητή του Γυμνασίου της Οβρυάς, στην Πάτρα, όπως ήταν φυσικό προκάλεσε εύλογη ανησυχία σε γονείς, μαθητές, αλλά και εκπαιδευτικούς.

Ωστόσο, η τακτική της απόκρυψης δεν βοηθά σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά συσκοτίζει και φοβίζει περισσότερο. Διότι η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το μεγαλύτερο ψέμα.

Η διεύθυνση του σχολείου, όπως είχε υποχρέωση, αμέσως μόλις βγήκε θετικό το τεστ του καθηγητή ενημέρωσε με μέιλ τους γονείς των μαθητών για την κατάσταση, σημειώνοντας πως το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά και μόνο δύο τμήματα ( σε αυτά που έκανε μάθημα) δεν θα γίνει μάθημα , ώστε να πραγματοποιηθεί η απαιτούμενη απολύμανση.

Η ενημέρωση της διεύθυνσης του σχολείου προς τους γονείς που έγινε αργά τη νύχτα της Κυριακής

 

Ομως η δημοσιότητα που έλαβε το θέμα προκάλεσε την αντίδραση της διεύθυνσης του σχολείου που με ανάρτηση στην σελίδα του σχολείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστήριξε πως γράφονται ανακρίβειες και τα συγκεκριμένα τμήματα θα κλείσουν για "τεχνικούς λόγους"(!). Ενώ η διεύθυνση του σχολείου φρόντισε να εκφράσει και την δυσφορία της γιατί δημοσιογράφοι αναζητούσαν εκπαιδευτικούς ώστε να πληροφορηθούν λεπτομέρειες!

Την ώρα που γονείς μαθητών φωνάζουν πως θα έπρεπε τα τμήματα να κλείσουν για περισσότερες ημέρες και να δοθεί η δυνατότητα τους μαθητές να προχωρήσουν σε τηλεκπαίδευση. 

Κλείσιμο για ...τεχνικούς λόγους!

Η διεύθυνση του σχολείου θεώρησε σκόπιμο να προχωρήσει στις ακόλουθες αναρτήσεις, καθώς το ΜΜΕ ...παραπληροφορούν! 

Σχετικά με δημοσιεύματα σε sites που αναφέρουν πως κλείνουν τμήματα του σχολείου ή όλο το σχολείο για 14 ημέρες, σας ενημερώνουμε πως είναι ανακριβή. Το σχολείο συνεχίζει τη λειτουργία του κανονικά και τεχνικοί και μόνο λόγοι (όπως σας έχουμε ενημερώσει) δεν επιτρέπουν τη λειτουργία δύο τμημάτων σήμερα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου.

Κατόπιν υπήρξε νεότερη ανάρτηση:

Και πάλι με αφορμή δημοσιεύματα σε τοπικά sites σας παρακαλώ να εμπιστεύεστε μόνο την επίσημη ενημέρωση που παρέχει η διεύθυνση της σχολικής μονάδας που είναι και η μόνη υπεύθυνη για την ενημέρωσή σας με βάση τις οδηγίες των αρχών στις οποίες οφείλει να απευθύνεται. Έχετε ενημερωθεί από εχτές το βράδυ με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για τους λόγους που καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία δύο τμημάτων σήμερα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
 

 

 

 

Διαβάστε επίσης