Πάτρα: Συννεφιασμένη Δευτέρα

 

Αραιή συννεφιά και θερμοκρασία που δεν θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, για την Πάτρα η ΕΜΥ. Συγκεκριμένα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς, ενώ τις βραδινές ώρες υπάρχει ενδεχόμενο βροχής. Τα επίπεδα υγρασίας θα είναι ιδιαίτερα υψηλά και οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα μέχρι 3 μποφόρ.

Αναλυτικά ο καιρός:

Τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και νότια αναμένονται τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις κατά διαστήματα αναμένονται σε όλη τη χώρα, ενώ τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται αρχικά στη Χαλκιδική, στις Σποράδες και στα ανατολικά της Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, καθώς και την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ από το απόγευμα θα επεκταθούν και στα δυτικά ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης θα είναι σχετικά αυξημένες στο Νοτιανατολικό Αιγαίο. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 23, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 22, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 16 έως 21, στα Δωδεκάνησα από 20 έως 25, στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 24 και στην Κρήτη από 16 έως 23.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, ενώ έως το πρωί στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάνουν και τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα ενώ ασθενείς, τοπικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης