ΕΛ.ΑΣ: 221 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας – 42.916 έλεγχοι σε 24 ώρες

18/10/2020 | 22:38

Μία σύλληψη, 18 παραβάσεις καταστημάτων – ιδιωτικών επιχειρήσεων και 221 για μη χρήση μάσκας είναι ο απολογισμός των 42.916 αστυνομικών ελέγχων που έγιναν το Σάββατο, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

 

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ βεβαιώθηκαν:

 

(18) παραβάσεις και (1) σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (2) καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και στην Ήπειρο.

(11) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τα οποία (4) στην Αττική, (2) σε Δυτική Ελλάδα και από (1) σε Θεσσαλονίκη, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Νότιο Αιγαίο και Θεσσαλία.

(221) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ ως ακολούθως:

(36) στη Θεσσαλονίκη, (33) στη Στερεά Ελλάδα, (27) στα Ιόνια Νησιά, (26) στην Κεντρική Μακεδονία, (24) στην Ήπειρο, (18) στο Βόρειο Αιγαίο,

(13) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, (10) στο Νότιο Αιγαίο, (7) στην Κρήτη, (7) στη Δυτική Μακεδονία, (7) στη Θεσσαλία, (6) στην Αττική,

(4) στην Πελοπόννησο και (3) στη Δυτική Ελλάδα.

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ασύλληπτη τραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεκροί νεαρής ηλικίας μετά από σοκαριστικό τροχαίο στην Παραλία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θρήνος στο διαδίκτυο για τα παιδιά που χάθηκαν στο τροχαίο! Συντετριμμένοι οι φίλοι τους (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Αυτό είναι το 25χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Πάτρα: Λουλούδια και κεράκια για το Νίκο και την Αγγελική στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας – “Παγωμένη” Κυριακή για την πόλη (ΦΩΤΟ)

Σοκαρισμένη η Πάτρα από το τραγικό τροχαίο – Ποια είναι τα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους, 19 και 17 ετών!

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός από φωτιά σε σπίτι στον Καστελλόκαμπο – Πρώην διαιτητής το θύμα (ΦΩΤΟ)