Πάτρα: Κρούσμα σε πολυκατάστημα - "Δεν τους δίνουν μάσκες & απολυμαντικά"

Καταγγελία για ελλιπή μέτρα στους εργαζόμενους

"Οι υπάλληλοι καλούνται να αγοράζουν μόνοι τους τις μάσκες τους", λέει στο tempo24 η Πρόεδρος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις Αχαΐας κ. Χριστίνα Παναγογιαννοπούλου,

μετά και το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε υπάλληλο γνωστού πολυκαταστήματος της Πάτρας.

Ο υπάλληλος βρέθηκε θετικός το Σάββατο μετά από τεστ που υπεβλήθη την Τετάρτη. Το πολυκατάστημα λειτούργησε κανονικά εκείνη την ημέρα.

 

ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ 

"Στο συγκεκριμένο πολυκατάστημα, είχαμε παρέμβει από την αρχή της πανδημίας, ώστε να υπάρχουν μέτρα προστασίας. Σκεφτείτε δεν είχαν ούτε αντισηπτικά! Την ίδια ώρα που τα πωλούσαν, δεν τα παρείχαν στους εργαζόμενους.", τονίζει η κ. Παναγογιαννοπούλου.

Πριν από λίγες ημέρες στο συγκεκριμένο πολυκατάστημα είχαν εντοπιστεί άλλα 2 κρούσματα κορονοϊού ανάμεσα σε υπαλλήλους. Το κατάστημα απολυμάνθηκε και την επόμενη ημέρα λειτούργησε κανονικά.

 

"Είναι λογικό να υπάρχει και τρίτο κρούσμα. Από την πρώτη στιγμή είπαμε να γίνουν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους ωστόσο δεν εισακουστήκαμε.

Φοβόμαστε ότι τα κρούσματα θα είναι συνεχή", υπογραμμίζει η Πρόεδρος του Σωματείου.

 

"ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΑΣ"

Η Πρόεδρος του Σωματείου προχωρά και σε ακόμη μια καταγγελία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο πολυκατάστημα.

"Οι μάσκες προστασίας δεν παρέχονται από τη διοίκηση του καταστήματος, αλλά τις αγοράζει ο κάθε εργαζόμενος μόνος του. Καταλαβαίνετε τι κόστος σημαίνει αυτό για τους ίδιους", προσθέτει.

 

Η εικόνα που επικρατεί στον χώρο των πολυκαταστημάτων και των αλυσίδων στην Πάτρα είναι ανησυχητική κυρίως σε ό,τι αφορά στις συνθήκες που καλούνται να δουλέψουν οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Σύμφωνα με το σωματείο, σε πολλές περιπτώσεις όταν εντοπίζεται κρούσμα, αντί να κλείσει το κατάστημα και να απολυμανθεί, μεταφέρνουν εργαζόμενους από άλλα καταστήματα για να καλύψουν το κενό.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ώρα που έγινε γνωστό ότι ο υπάλληλος στο συγκεκριμένο κατάστημα είναι θετικός στον ιό, ο ίδιος βρίσκεται σπίτι του όπου και θα παραμείνει για 14 ημέρες.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ