Κάνει την εμπειρία του βιβλίο! Ο 52χρονος που νόσησε με γρίπη και covid ταυτόχρονα

Ο Αλέξης Αλεξίου γράφει για το «τριπλό τζακ ποτ» στέλνοντας ηχηρά μηνύματα στους αρνητές του κορωνοϊού

Ο άνθρωπος που έγινε παγκόσμιο case study έχοντας προσβληθεί από γρίπη τύπου Β, covid-19 και πνευμονία εξιστορεί την τρομακτική εμπειρία μου μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του και στέλνει μηνύματα σε δύσπιστους και συνωμοσιολόγους του κορωνοϊού.

Το ημερολόγιο γράφει 14 Μαρτίου 2020 για τον Αλέξη Αλεξίου η συγκεκριμένη ημέρα θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό του.

Είναι ανήμερα των 55ων γενεθλίων του όταν μετά τη διάγνωση για γρίπη τύπου Β’, γίνεται το 352ο κρούσμα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ο συνδυασμός γρίπης Β’ και covid-19 θα φέρουν βαριάς μορφής πνευμονία με τον Αλέξη Αλεξίου να περνά τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του μέσα στο θάλαμο του νοσοκομείου.

Μετά από μια δύσκολη μάχη θα βγει νικητής και μοιράζεται την τρομακτική εμπειρία του μέσα από το βιβλίο του «Τριπλό τζακπότ» που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες.

 «Είναι η προσωπική μου μαρτυρία που θεωρώ ότι θα δώσει μια απάντηση σε όλους τους δύσπιστους και συνομωσιολόγους, που θεωρούν ότι ο κορωνοϊός είναι ένα ψέμα και δεν υπάρχει, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως επιστημονικό εργαλείο γιατί περιγράφω με λεπτομέρειες τα φάρμακα που έπαιρνα και τις τεχνικές που ο ίδιος έκανα» θα πει στο protothema.gr ο κ. Αλεξίου.

Ο οποίος είναι ένας άνθρωπος αθλητικός, τρέχει σε μαραθώνιους, δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα και όμως στις 8 Μαρτίου διαγνώστηκε με γρίπη τύπου Β’, ενώ λίγες μέρες αργότερα με τον covid-19. 

«Όταν διαγνώστηκα αρχικά με γρίπη τύπου Β’ δεν περνούσε από το μυαλό κανενός, ούτε καν των γιατρών, ότι μπορεί ταυτόχρονα να έχω μολυνθεί και με τον ιό SARS-CoV-2. Μαζί οι δύο ιοί τελικά, προκάλεσαν σοβαρότατη πνευμονία και απειλήθηκε η ζωή μου.

Έως τότε δεν θυμάμαι να έχω αρρωστήσει σχεδόν ποτέ. Ήμουν υγιέστατος, με τους Μαραθωνίους μου, γενικότερα αθλητισμό από μικρός, με κανονικό σωματικό βάρος και ποτέ τσιγάρο. Είχα όλες τις προϋποθέσεις για να μην το πάθω και τελικά το έπαθα». Στο βιβλίο του περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τι φάρμακα έπαιρνε αλλά και τις τεχνικές που έκανε ο ίδιος έχοντας γνώση από το τρέξιμο, οι οποίες τον βοήθησαν ώστε να μην διασωληνωθεί. «Περιγράφω λεπτομερώς τι πήρα και το πιο σημαντικό είναι ότι έκανα κάποιες τεχνικές αναπνοής, διότι ήμουν πολύ κοντά στο να διασωληνωθώ και πιστεύω σήμερα ότι αν δεν είχα ακολουθήσει αυτές τις τεχνικές που γνωρίζω από το τρέξιμο και έχουν να κάνουν με τις εκπνοές, θα είχα διασωληνωθεί και για να ξέρετε οι πιθανότητες τότε είναι 50-50 μπαίνοντας στη ΜΕΘ να τη βγάλεις καθαρή. Γιατί δεν είναι μόνο ο covid-19 αλλά και άλλες νοσοκομειακές λοιμώξεις που μπορούν να σε χτυπήσουν.

Οι τεχνικές αυτές αλλά και ο διαλογισμός που έκανα πιστεύω ότι με βοήθησαν αρκετά, γιατί έζησα σκηνικά φρίκης τα οποία ήταν πολύ τραυματικά. Η πνευμονία εξελίχθηκε σε πολύ σοβαρή ιογενής. Όποιος έβλεπε τις ακτινογραφίες και την αξονική μου περίμενε να με δει στην εντατική. Έλεγαν να προετοιμάσουν το παιδί μου για τα χειρότερα. Θυμάμαι να μπαινοβγαίνουν γιατροί και νοσηλεύτριες και να μου αλλάζουν τα κοκτέιλ αντιβιοτικών συνεχόμενα, γιατί δε με έπιανε τίποτα αρχικά. Μου έδιναν αντιπυρετικά και ο πυρετός, αντί να πέφτει, ανέβαινε.

Μου χορήγησαν και πειραματικά φάρμακα. Εκτός από αντιικό για τη γρίπη, έλαβα φάρμακο για ελονοσία αλλά και για AIDS. Μου είχαν δώσει το μέγιστο οξυγόνο στο θάλαμο αλλά έκανε τις κρίσιμες ημέρες τις τεχνικές και τον διαλογισμό προκειμένου να μη διασωληνωθώ».


Ο τίτλος του βιβλίου «Τριπλό τζακ ποτ» προέρχεται από τις πρώτες λέξεις που ο κ. Αλεξίου είπε ασυναίσθητα σε φίλους, συγγενείς και μέσα ενημέρωσης μόλις βγήκε από το νοσοκομείο, και προέρχεται από τις τρεις ασθένειες που προσβλήθηκε: γρίπη τύπου Β’, covid-19 και πνευμονία. «Μέχρι και από την Κίνα ήρθαν να μου πάρουν συνέντευξη εκείνο το διάστημα. Όταν, λοιπόν διαγνώσθηκα με γρίπη τύπου Β’ μπήκα στο google να ψάξω και το πρώτο που μου έβγαλε ήταν «η γρίπη που σκότωσε τον Σκλαβενίτη», αυτός είναι και ο τίτλος κεφαλαίου του βιβλίου μου».
 

protothema.gr

Διαβάστε επίσης