Στα 17 έτη ο μέσος όρος ηλικίας των αστικών λεωφορείων

18/10/2020 | 13:24

Για την κατάσταση που επικρατεί στις αστικές συγκοινωνίες μίλησε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega.

“Παραλάβαμε (σ.σ. από την προηγούμενη κυβέρνηση) 850 λεωφορεία. Και καταφέραμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε στους δρόμους της Αθήνας περίπου 1.100 λεωφορεία” τόνισε, ευθύς εξαρχής, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι “αυτό δεν είναι αρκετό”.

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι ο στόλος των λεωφορείων είναι πολύ γερασμένος, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας ανέρχεται στα 17 έτη. “Γι’ αυτό, κάναμε μία σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα, με τα ΚΤΕΛ. Μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα έχουμε παραλάβει 200 λεωφορεία. Τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα δρομολογηθούν στα περιφερειακά δρομολόγια και αυτό θα απελευθερώσει αρκετά οχήματα για να έρθουν στο κέντρο”.

Ταυτόχρονα, ειδική αναφορά έκανε και στο δίκτυο συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, χαιρετίζοντας ως “κάτι πρωτοποριακό για το ελληνικό δημόσιο” την εκμίσθωση περίπου 300 λεωφορείων.

«Η κατάσταση ημέρα με την ημέρα βελτιώνεται και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει αλλάξει πλήρως η εικόνα των αστικών συγκοινωνιών» κατέληξε, διαβεβαιώνοντας ότι τα παραπάνω αποτελούν προσωρινές λύσεις, έως ότου ξεκινήσει ο μεγάλος διαγωνισμός για την προμήθεια καινούρων λεωφορείων, ο οποίος αναμένεται σε περίπου δύο χρόνια. 

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση “ντελιβεράδων” – Δύο τραυματίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Επιβεβαιώνεται ιατροδικαστικά η σοκαριστική καταγγελία πως16χρονος βίασε 12χρονη-Γνωρίστηκαν μέσω instagram-ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ – Ανακάλυψαν ναρκωτικά και όπλα μέσα σε σπίτι

Αχαΐα: Σοκάρει η αυτοκτονία άνδρα – Βρέθηκε κρεμασμένος από δέντρο, εντοπίστηκε σημείωμα

Αχαΐα: Κι άλλο περιστατικό βίας με πρωταγωνιστές ανήλικους – Έστειλαν 17χρονο μαθητή στο νοσοκομείο

Πάτρα: Μέσα σε Γυμνάσιο κακοποιήθηκε σεξουαλικά η 12χρονη – Αναμένεται δίωξη στον 16χρονο

Πάτρα: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 16χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 12χρονης – Τι λέει ο δικηγόρος του-ΦΩΤΟ

Παρέμβαση Κασσελάκη για τον 18χρονο Μάριο – Ιταλοί αυτοδιοικητικοί στο πλευρό της μητέρας του