ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει στη δημοσιότητα ο κ. Μπογδάνος τις κρατικές χρηματοδοτήσεις στην ιστοσελίδα του

 

«Την ώρα που η πλειοψηφία των ΜΜΕ αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωσή τους, όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών η ιστοσελίδα ιδιοκτησίας του βουλευτή της ΝΔ κ. Μπογδάνου, και εν συνέχεια της συζύγου του, απολαμβάνει χρηματοδότηση από τα δημόσια ταμεία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει, «για να μην είναι νομικά εκτεθειμένος ο κ. Μπογδάνος θα πρέπει να δημοσιοποιήσει το σύνολο των κρατικών χρηματοδοτήσεων και των διαφημίσεων από επιχειρήσεις δημοσίου συμφέροντος και οργανισμούς, που έχει λάβει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, καθώς και τον χρόνο που αυτές έγιναν, κατά το διάστημα της βουλευτικής θητείας του».

«Περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Μπογδάνο», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας ότι «για ακόμη μια φορά, η ΝΔ είναι τουλάχιστον πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένη».

Η Εφημερίδα των Συντακτών έκανε λόγο για σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν από την εισροή κρατικής διαφήμισης στο site meaculpa.gr της συζύγου του βουλευτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μπογδάνου, την ώρα που η κυβέρνηση έχει «παγώσει» τα μέτρα ενίσχυσης του Τύπου.

Συγκεκριμένα η Εφημερίδα των Συντακτών έγραψε το εξής:

«Ηθικό ζήτημα προκύπτει από τη συνεχιζόμενη εισροή κρατικού χρήματος -μέσω διαφήμισης- στον ιστότοπο meaculpa.gr, του οποίου βασικός μέτοχος σε ποσοστό 90% είναι η Ελένη Καρβελά, σύζυγος του βουλευτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Εν μέσω πανδημίας και την ώρα που η κρατική ενίσχυση για τον Τύπο έχει πάει στις καλένδες και η διαφήμιση (και δη για τα μέσα που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση) ήταν και παραμένει σχεδόν ανύπαρκτη, το site λάμβανε 6.000 ευρώ από τη ΔΕΗ, ενώ το τελευταίο διάστημα φιγουράρει στην πρώτη σελίδα του διαφήμιση μιας άλλης ΔΕΚΟ, της ΔΕΠΑ.

Προφανώς και είναι νόμιμο και έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν να μεταβιβάζεται η επιχείρηση ενός βουλευτή σε συγγενικό του πρόσωπο, αμέσως μετά την εκλογή του. Το κατά πόσο βέβαια είναι ηθικό αποτελεί ένα ερώτημα.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μπογδάνος μεταβίβασε το 90% της εταιρείας NEW MC και ΣΙΑ Ε.Ε. που βρίσκεται πίσω από την ιστοσελίδα meaculpa.gr στη σύζυγό του τον Νοέμβριο του 2019, 4 μήνες μετά την εκλογή του ως βουλευτή. Θα ήταν ευχής έργον να γνωρίζαμε αν το 4μηνο εκείνο (Ιούλιος-Νοέμβριος 2019) το site meaculpa.gr έλαβε κρατική διαφήμιση, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση το πράγμα ξεφεύγει από το ηθικό ερώτημα και έχει βαρύτερες συνέπειες, με απώτερη εκείνη της έκπτωσης του κ. Μπογδάνου από το αξίωμά του».εκτεθειμένη»

Διαβάστε επίσης