Ενισχύεται η νομική ομάδα της Μπρίτνεϊ Σπίαρς για τη δικαστική διαμάχη με τον πατέρα της

 

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πολυετής διαμάχη της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, η οποία έχει στραφεί εναντίον του πατέρα της ζητώντας να απαλλαγεί από την «κηδεμονία» του, με το δικαστήριο να κάνει δεκτό το αίτημά της για διεύρυνση της νομικής ομάδας που την εκπροσωπεί.

Η ποπ σταρ απαιτεί να απομακρυνθεί ο Τζέιμι Σπίαρς , ο οποίος από το 2008 ελέγχει τις προσωπικές και επιχειρηματικές υποθέσεις της, κατόπιν απόφασης δικαστηρίου.

Ο πατέρας της τραγουδίστριας ήταν αντίθετος στο αίτημά της επικαλούμενος το κόστος της ένταξης και άλλων δικηγόρων στην ομάδα νομικών που την εκπροσωπεί.

Στις ΗΠΑ ο νομικός όρος «επιτροπεία» χρησιμοποιείται για ένα άτομο που «διορίζεται από δικαστήριο για την προστασία των συμφερόντων κάποιου, όπως ενός ανήλικου, που δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί τις υποθέσεις του» σύμφωνα με το λεξικό Collins.

Η Σπίαρς, έπειτα από μια νευρική κατάρρευση, μερικές αποτοξινώσεις και νοσηλείες σε ψυχιατρικές κλινικές, κρίθηκε ακατάλληλη να αποφασίζει για τη ζωή των παιδιών της, αλλά και τη δική της.

Από το 2008, όταν η σταρ της ποπ υπέστη νευρικό κλονισμό, ο Τζέιμι Σπίαρς είναι συν-επίτροπος της Μπρίτνεϊ Σπίαρς.

Το 2019, ο δικηγόρος Άντριου Γουόλετ παραιτήθηκε από τον ρόλο του συν-επιτρόπου, αφήνοντας τον Τζέιμι τον μοναδικό «κηδεμόνα» της τραγουδίστριας.

Την ίδια χρονιά, η Μπρίτνεϊ μεταφέρθηκε σε μονάδα ψυχικής υγείας. Αυτό προκάλεσε το κίνημα #FreeBritney (Ελευθερώστε τη Μπρίτνεϊ) από θαυμαστές της που υποστηρίζουν την προσπάθειά της να αυτονομηθεί από την κηδεμονία του πατέρα της.

Σύμφωνα με το Variety τα μέλη του κινήματος συγκεντρώνονται έξω από τις ακροάσεις στο δικαστήριο και ισχυρίζονται ότι η καλλιτέχνης απευθύνει έκκληση για βοήθεια μέσω κρυφών δημοσιεύσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με κατάθεση τον Αύγουστο, ο δικηγόρος της, Σάμιουελ Ίνγκαμ δήλωσε ότι η επιτροπεία είναι «εθελοντική» και ότι η τραγουδίστρια αντιτίθεται έντονα στο ενδεχόμενο ο πατέρας της να παραμείνει ο μοναδικός «κηδεμόνας». «Η Μπρίτνεϊ πιστεύει ακράδαντα ότι αυτό όχι μόνο είναι το καλύτερο για τα προσωπικά της συμφέροντα αλλά και ότι η απόφαση διορισμού νέου διαχειριστή της περιουσίας της πρέπει να λαμβάνεται όσο το δυνατόν με πιο διαφανείς διαδικασίες» εξήγησε.

Η επιτροπεία παρατάθηκε πρόσφατα μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς είναι έτοιμη να αγωνιστεί ξανά στο δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης