Νέα μέθοδος απάτης με "μαϊμού" επενδυτική εταιρία και θύμα Πατρινό! Συναγερμός πάλι, στις αστυνομικές αρχές

 

Κι ενώ φάνηκε να είχε ... ηρεμήσει λίγο η κατάσταση στην Αχαΐα με τις απάτες, νέα μέθοδος "χτυπάει" συναγερμό στις αστυνομικές αρχές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, το νέο περιστατικό έλαβε χώρα στον Ψαθόπυργο. Το θύμα πείστηκε να επενδύσει σε εταιρία του εξωτερικού (Μεγάλη Βρετανία) από επιτήδειους που τον πλησίασαν λέγοντάς του, ότι εκπροσωπούν τη συγκεκριμένη εταιρία. Τον έπεισαν ότι πρόκειται για μεγάλη ευκαιρία, προκειμένου να επενδύσει τα χρήματά του στο εξωτερικό. Οι απατεώνες κατάφεραν, κατά τις ίδιες πληροφορίες, να πείσουν τον ανυποψίαστο πολίτη ο οποίος κατέθεσε 5.000 ευρώ κωδικό της υποτιθέμενης εταιρίας. Όταν όμως, θέλησε να μάθει την εξέλιξη, είδε προς έκπληξή του, ότι τα 5.000 ευρώ είχαν κάνει "φτερά" και ότι δεν επρόκειτο για επένδυση, αλλά για απάτη, γεγονός που τον οδήγησε στις αστυνομικές αρχές για την καταγγελία. Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών. 

Οι απάτες, στη δυτική Ελλάδα, κυρίως ηλεκτρονικές όπως έχει γράψει προ ημερών το tempo24, έχουν λάβει επικίνδυνες διαστάσεις, ενώ η "λεία" των δραστών, φαίνεται να ξεπερνά τα 50.000 ευρώ! Οι μέθοδοι πολλοί. Οι απατεώνες, εμφανίζονται ως τεχνικοί υπολογιστών, ως υπάλληλοι της ΔΕΗ, ως γιατροί και άλλες περιπτώσεις. Η αστυνομία έχει συστήσει την προσοχή στους πολίτες, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. 

Δείτε μερικές από τις περιπτώσεις: 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τι κάνετε αν λάβετε email από “γνωστή εταιρεία” courrier - ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Νέα απάτη με "μαϊμού" πώληση γεωργικού μηχανήματος! Στο Μεσολλόγι αυτή τη φορά το θύμα

Ηλεία: Το... μήνυμα από την "Τράπεζα" ήταν απάτη!

Αχαϊα: Η τεχνικός υπολογιστών ήταν απατεώνισσα - Αστυνομικές ειδήσεις από Δυτ. Ελλάδα

Νέα ηλεκτρονική απάτη στο Αίγιο! Πάλι με την ίδια μέθοδο του "μαϊμού" τεχνικού υπολογιστών - Πόσα "σήκωσαν" αυτή τη φορά

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ