Μάσκα παντού αλλά όχι γενικό lockdown στην Ιταλία, προς νέα μέτρα η Ολλανδία

 

Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού προβλέπεται στα νέα μέτρα για τον κορονοϊό που υπέγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε. Προβλέπονται επίσης κλείσιμο των εστιατορίων και καφέ τα μεσάνυχτα, απαγόρευση σχολικών εκδρομών και γιορτών σε σπίτια και δημόσιους χώρους. Η συμμετοχή σε γάμους, κηδείες και άλλες θρησκευτικές και μη τελετές, δεν θα μπορεί να ξεπερνά τους τριάντα ανθρώπους.

«Αποκλείω ένα νέο, γενικό lockdown. Σε περίπτωση που χρειαστεί θα προχωρήσουμε σε διακοπή κυκλοφορίας και παραγωγικών δραστηριοτήτων μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Κόντε πρόσθεσε ότι «αυξήθηκε θεαματικά και ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ» ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι στο εξής, η καραντίνα θα μειωθεί από τις μέχρι τώρα δεκατέσσερις ημέρες, σε δέκα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Και ο Ιταλός υφυπουργός υγείας Πιερπάολο Σιλέρι υπογράμμισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι «η μείωση της διάρκειας της καραντίνας είναι βασικής σημασίας» διότι ένα από τα κύρια ζητούμενα «είναι να μην μπλοκάρει όλη η Ιταλία».

Ανησυχία, τέλος, προκαλεί η καταγγελία συνδικαλιστικών οργάνων της ιταλικής αστυνομίας ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί σημαντικά οι βίαιες αντιδράσεις πολιτών που δεν σέβονται τους κανόνες ασφαλείας, όταν τους γίνεται σύσταση να φορούν μάσκα ή τους επιβάλλεται το προβλεπόμενο χρηματικό πρόστιμο, από τετρακόσια μέχρι και χίλια ευρώ.

Διαβάστε επίσης