Προς αυστηροποίηση των μέτρων η Ολλανδία - Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

 

Νέα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα η κυβέρνηση της Ολλανδίας, στα οποία ενδέχεται να περιλαμβάνεται το κλείσιμο καφέ και εστιατορίων, καθώς η χώρα προσπαθεί να περιορίσει την άνοδο των κρουσμάτων της covid-19.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα των 17 εκατομμυρίων αυξάνεται ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες, φτάνοντας τη Δευτέρα στο ρεκόρ των 7.000 νέων μολύνσεων. Αυτή την περίοδο η Ολλανδία κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό κρουσμάτων σε σχέση με τους κατοίκους της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η κυβέρνηση του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε είναι απρόθυμη να επαναφέρει πιο αυστηρούς περιορισμούς, οι οποίοι ενδέχεται να πλήξουν την εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη, όμως δέχεται πιέσεις από τους ειδικούς να αναλάβει δράση προκειμένου να αποφύγει την υπερφόρτωση του συστήματος υγείας.
Ο Ρούτε και ο υπουργός Υγείας της Ολλανδίας Χούχο ντε Γιόνγε -- οι οποίοι είχαν προειδοποιήσει ότι θα επιβληθούν περιορισμοί, αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση-- είναι προγραμματισμένο να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας).

Αν και πολλές ευρωπαϊκές χώρες επέβαλαν αυστηρούς περιορισμούς στους πολίτες τους, στην Ολλανδία η κυβέρνηση περιορίστηκε στις συστάσεις, ακόμη και για τη χρήση μάσκας.

Μεταξύ των πιο αυστηρών μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα είναι το κλείσιμο καφέ και εστιατορίων και η νυχτερινή απαγόρευση πώλησης αλκοόλ, μετέδωσε ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός NOS, επικαλούμενος κυβερνητικές πηγές.

Επίσης θα ανασταλεί η συμμετοχή σε ομαδικά αθλήματα σε όσους είναι άνω των 18 ετών, η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς θα περιορίζεται μόνο για τις απαραίτητες μετακινήσεις και σε κάθε νοικοκυριό θα επιτρέπεται να φιλοξενεί έως και τρεις ανθρώπους, επεσήμανε ο NOS.

 

Διαβάστε επίσης